Yazdır

Etkinlikler, tartışmalar ve yoğun bir program ile coşkuyla gerçekleşen 19.Dünya Öğrenci ve Gençlik Festivali son gününe (21 Ekim) geldi.

Yaklaşık bir hafta boyunca yürütülen tartışmalar sonucunda, WFDY (Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu) toplantısı, federasyon çağrısı onlarca farklı ülkeden yüzlerce delegenin toplanması ile gerçekleşti.

Toplantının ana gündem maddesi, festivaldeki tartışmalar sonucunda ortaya çıkan öneriler, gündem maddelerini de içeren sonuç bildirgesinin okunmasıydı.

Gerçekleştirilen toplantıda okunan sonuç bildirgesinde, yürütülen tartışmalar sonucunda gelecek festivallere daha fazla anti-emperyalist devrimci gençlik örgütünün katılması konusunda hemfikir olunduğu belirtildi.

Daha güçlü bir mücadele hattının kurulabilmesi, festivalin geleneğinin ve politik yönünün güçlendirilmesi konusunda belirtmelerde bulunuldu. Festivalin anti-emperyalist, anti-kapitalist yönünün, geçmişten bugüne Sovyetler Birliği ve diğer sosyalist üyelerin desteği ve emekleri ile bugünlere geldiği ve bu geleneğin ne olursa olsun korunması gerektiği üzerinde duruldu.

Dünya halklarına karşı bugün emperyalist güçlerin artan saldırılarına karşı gençliğin bir arada daha güçlü bir karşı koyuş göstermesi gerektiği, Venezuella, Suriye, KDHC halklarıyla bir arada, dayanışma içinde bulunulması gerektiği belirtildi.

Coşkulu geçen toplantıda sürekli slogan ve alkışlar yankılandı. Toplantının sonlandırılmasının ardından sabah açtığımız standımızı toparladık.

Daha sonra festivalin kapanış seremonisi akşam saat 20.00'de Bolşai Tiyatrosu'nda gerçekleşti.