Festivalin 3. günü(17 Ekim) bizler için Filistin Bayrağının resmi olarak kabul edilmemesi üzerine gerçekleştirilen protesto eylemi ile başladı. Eyleme DÖB’ün yanı sıra dünya sol sosyalist hareketleri, Arap dünyasından Lübnanlı ve Ürdünlü devrimci hareketler katıldı.

Eylemin ardından Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) olarak, “Komünist Partilerin Yasaklanması Ve Anti-Komünist Propaganda”, “Faşizmin Yükselmesinde Emperyalizmin Rolü” ve “Che Ve Küba Devrimi” panellerine katıldık. Bu oturumlarda da pek çok ülkeden konuşmacılar yer aldı. Bizler de zaman zaman sunumlara katkıda bulunduk.

“Faşizmin Yükselmesinde Emperyalizmin Rolü” konulu panelde Hindistan ve Yunanistan’dan katılan delegasyonlar kendi ülkelerinde ve dünya genelinde kapitalizmin bunalıma girdiği dönemlerde gerici bir yönetim biçimi olan faşizme başvurduğuna dikkat çekti. Ayrıca Hindistan ve Yunanistan’da yükselen devrimci harekete karşı, karşı-devrimci faşist örgütlerin devlet eliyle örgütlendiği ve ezilen ulusal toplulukların, mültecilerin üzerine salındığı gerçeğine değinildi. Faşizme karşı dünya genelinde birleşik bir mücadele hattının nasıl kurulacağı tartışıldı.

“Komünist Partilerin Yasaklanması Ve Anti-Komünist Propaganda” oturumunda ise özellikle, Rusya’nın SSCB tarihini ve komünist kültürü yok etmek için, edebiyat, sinema, kültür-sanat, tarih alanlarında yürüttüğü anti-komünist çalışmalar ve faaliyetlere dikkat çekildi. Buna ek olarak dünya genelinde komünistlere yönelik baskılar, politik çevirme hareketleri de ele alındı.

Panellere katılırken bir yandan da etkinlik alanında standımızı açtık, sabah etkinlik alanına girerken eşyalarımız bir kez daha arandı. Standımız bugün de yoğun ilgi gördü. Burada birçok ilişki yakalama fırsatı bulmak ve bu ilişkileri geliştirmek enternasyonale olan inancı daha da artırıyor.