Yazdır

Size bir hikaye anlatacağız bu sayfada... Biz bitti demeden bitmeyecek bir hikaye… Kahramanları ise tüm tarih boyunca savaşan yeryüzünün lanetlileri…

Hikayemizde bu savaşın 1945 yılı sonrasından bahsedeceğiz. Her şeyiyle yaşanmış ve yaşanmakta olan… Bunun için de ilk olarak 1945 yılında kurulan Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu’nu konu edineceğiz.

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu kurulduğu 1945 yılından günümüze enternasyonalizmin meşalesini taşımış ve dünya sosyalist gençliğinin ufkunu açmakta öncü rollerden birini üstlenmiştir.

Bu federasyonun düzenlediği festivaller dünya sosyalistlerinin birbirini tanıması ve birlikte mücadele etmesini sağlamak amacındadır. İşte tam da bu yüzden içinde bulunduğumuz 2017 yılında 19. su düzenlenen Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali yoğun bir saldırı altındadır. Komünizm hayaleti kapitalizmi korkutmaya devam ediyor! 

Düzenlenen festivale ev sahipliği yapan Rusya festivalin içini boşaltmak ve sosyalistlerin bir araya gelmesini engellemek adına elinden gelen her şeyi yapmak için uğraşıyor. Dışarıdan bakıldığında basit bir organizasyon hatası gibi görünebilirdi. Tabii sorunu çıkaranların ve yine çözümü engellemek adına karşınıza çıkan insanların anti-sovyetik olduğunu ve bunu ilan etmekten çekinmediklerini bilmiyor olsaydınız.

Rusya devleti festivali daha baştan kendi denetimine almış durumda. Bu bir sıkıntı. Dahası, görevli ve sorumluların bir kısmı açıktan anti-sovyetik. Haliyle her pürüzlü noktada, sorun ister biz katılımcıların eksikliği olsun ister organizasyonun, sorunu çözme yerine işi yokuşa sürme eğilimi gösteriyor bu görevliler. Böylece teknik eksiklikleri bahane ederek festivale katılmak isteyen sosyalistlerin başvurularını kolaylıkla reddediyorlar. Çözüm gücü olup işleri kolaylaştırmıyorlar.

Ardından kabul edilen kısıtlı sayıdaki katılımcılar havaalanında veya konaklayacakları yerlerde bir dizi sorun ve engelle karşılaşıyor. Akreditasyon işlemleri fazlasıyla uzun sürüyor, bu nedenle oturumlara katılım gecikiyor ya da olmuyor. Tıpkı bugünkü oturumda olduğu gibi. Önemli konuların olduğu Fidel gibi, Che gibi, Büyük Ekim Devrimi gibi oturumlara katılım akreditasyon işlemleriyle aynı ana gelmesi nedeniyle bir çok sosyalist grup, bu oturumlara katılamadı. Oysa en başta söylediğimiz gibi, bu hikaye biz bitti demeden bitmeyecek .

Başvuru yapan kendisine davetiye gidenler de akreditasyon konusunda sorun yaşayabiliyor. Ve bu sorunların çözümü günler alıyor.

Son bir yıldır festival hazırlıkları içinde olan Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) bu hikayeyi yazmaya festivalin ilk gününde başladı. Kapitalizmin cahil insanlarına yenilmeyeceklerini her adımında ve hareketinde tekrar ve tekrar gösterdi. Festival alanını , başlarındaki kızıl yıldızlı bereleri ve göğüslerinde taşıdıkları Deniz Gezmiş’in resmiyle süslediler. Venezuella’dan Filipinler’e tüm dünya sosyalistleriyle buluşan Devrimci Öğrenci Birliği nihai hedefe yürüyen yolda emin adımlarla ilerlediklerini tekrar ve tekrar gösterdi dosta düşmana. Göstermeye de devam ediyor.

Biz bitti demeden bitmeyecek diyor yeryüzünün lanetlileri hikaye devam ediyor, her gün yeni sayfalar yazılıyor.

Mücadele Birliği- Soçi/Rusya