< "10 Ekim'i Unutmayacağız, Affetmeyeceğiz!"

10 Ekim 2015’te Ankara'da yapılmak istenen "Eşitlik, Özgürlük, Demokrasi ve Barış Mitingi sırasında IŞİD çetelerinin canlı bombalı saldırısında ölümsüzleşenler Emek Ve Demokrasi Koordinasyonu tarafından düzenlenen anma ile Kadıköy'de anıldı.

İSTANBUL - 10 Ekim 2015 Ankara Katliamı'nın ikinci yılında Emek ve Demokrasi Koordinasyonu' nun çağrısı ile yüzlerce kişi Kadıköy’de  bir araya gelerek Kadıköy-Beşiktaş İskele Meydanı'nda Ankara'da ölümsüzleşen emekçileri andı. Anmada Emek ve Demokrasi Koordinasyonu imzalı "10 Ekim 2015 Ankara Katliamı Unutmayacağız, Affetmeyeceğiz" yazılı pankart ve "Onlara Sözümüz Emek Kazanacak, Demokrasi Kazanacak, Barış Kazanacak - Ankara Katliamının 2. Yılında Unutmadık Meydanlardayız" "Ankara Katliamını Unutmadık 2 Yıl Oldu Sorumluları Hesap Verecek" yazılı ozalitler açılırken, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve "Unutmadık Unutturmayacağız", Ankara Katliamı'nın Sorumluları Hesap Verecek" yazılı dövizler taşındı.

Kadıköy'de yüzlerce kişi "Unutmayacağız, affetmeyeceğiz" , "10 Ekim'i unutma, unutturma" , "Faşizme karşı omuz omuza!" sloganları atarak 10 Ekim Ankara Katliamını lanetledi. Anmaya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK, TMMOB, TTB, yöneticileri, aralarında Mücadele Birliği Platformu'nun nun da bulunduğu devrimci örgüt ve demokratik kitle örgütleri katıldı.

Yaşamını yitiren 102 kişinin isimleri teker teker okundu ve "Yaşıyor!" şeklinde karşılık verdi. Anmada 10 Ekim Derneği adına Ankar'da yaşamını yitiren Dicle Deli'nin babası Faik Deli basın açıklaması okudu. Ankara'da yaşanan katliamı, yaşamını yitirenlerin aileleri ve yararalıların sağlık durumlarına değinen Faik Deli, katliamın tüm güvenlik birimleri tarafından bilinmesine rağmen önlenmediğini, iki yıldır da sorumlularının yargılanması için mücadele verdiklerini fakat duruşmaların gerektiği gibi ilerlemediğini belirterek Kasım ayında yapılacak olan duruşmaya kitlesel katılınması çağrısı yaptı.

Ardından katliamda yaşamını yitiren Ata Önder Atabay'ın ablası kardeşine yazdığı mektubu okudu. Emek ve Demokrasi Koordinasyonu adına DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun konuşmasının ardından Koordinasyon adına basın açıklaması okundu.

Anmada KHK ile ihraç edilen ve cezaevinde açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça da sloganlarl selamlandı.

Emek ve Demokrasi Koordinasyonu adına yapılan açıklamada "10 Ekim 2015’te, Barış ve Demokrasi mitingine katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen on binlerce insamn içinde, emperyalist güçlerin ve işbirlikçi bölge ülkelerının yarattığı, büyüttiığü ve kulladığı katliam çetesi IŞİD üyesi iki canlı bombanın kendini patlatması sonucu, ülke tarihinin en büyük katliamlarından biri yaşandı. 102 insanımın kaybettiğimiz, 5OO’den fazla insanımızın yaralandığı bu katliamla, bu topraklarda yeşeren eşitlik, özgürlük, adalet ve kardeşlik umuduna bir saldın gerçekleştirildi. Barış ve demokrasi talebi yok edilmek istendi. Yaşanan ilk katliam değildi, son da olmadı. Bu topraklarda, ne zaman işçi ve emekçilerin, halkların mücadelesi gelişmeye başlamışsa, ne zaman halklar kendilerine dayatılan yaşarın reddederek, başka bir yaşamm mümkün olabileceğini görüp mücadeleye sarılmışsa; egemenler katliamlarla, baskı ve şiddetle yanıt vermişlerdir" denildi.

OHAL ve KHK'lerle devrimcilere, emek mücadelesini yükseltenlere yönelik saldırılar ve KHK ihraçlarına da değinilen açıklama " 10 Ekim’de Ankara’da kaybettiğimiz insanlarımızın umutları, hayalleri için direniş sürüyor, sürecek! Katliamın ikinci yılında, kaybettiklerimizin davasımn sonuna kadar takipçisi olacağımızı; onları asla unutturmayacağımızı ve katilleri asla affetmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz"; denildi. Basın açıklaması sloganlarla bitirildi.