Yazdır

Balıkesir Küçükkuyu’da 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler Mübadele Anıtı ve denize karanfiller bırakılarak anıldı.

Tüm Emekliler Sendikası üyeleri sendika binasında toplanarak karanfiller ve Ankara Katliamı'nı protesto eden dövizlerle Mübadele Anıtına yürüyüş yaptı.

"Ankara Katliamı'nı Unutma Unutturma", "Ankara Katliamı'nın Katilleri Hesap Verecek", "Barış Şehitleri Ölümsüzdür", "Kahrolsun Faşizm Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz" sloganları atan Tüm Emekliler Sendikası üyeleri adına basın açıklamasını Şube Sekreteri Melih Fikret Çolakoğulları okudu.

2015 10 Ekim’inde Ankara'da Eşitlik, Özgürlük, Demokrasi ve Barış Mitingi öncesinde binlerce emekçinin Ankara Garı'nda toplandığı sırada IŞİD bombaları sonucu 102 emekçinin yaşamını yitirdiğini yüzlerce emekçinin de yaralandığı hatırlatıldı.

Bombanın patlamasının ardından yaralıları hastanelere yetiştirmeye çalışanların da devletin gaz bombalı saldırısına uğradığında dikkat çeken Çolakoğulları, bir çok emekçinin çeşitli organ kayıpları ve acılarla yaşamaya çalıştığını söyledi.

Aradan iki yıl geçmesine rağmen acılarının ve öfkelerinin dinmediğini ve katliamı unutmadıklarını söyleyen Çolakoğulları, "Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi arkadaşlarımızdan bize en büyük emanettir. Bundan böyle de kararlılıkla bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu kararlılığımızın simgesi olarak bugün onların anısına taşıdığımız karanfillerimizi anıta ve denize bırakıyoruz. 10 Ekim Katliamı'nı unutmadık ve unutturmayacağız" dedi.

Tüm Emekliler Sendikası üyeleri dövizler ve karanfillerin bir kısmını Mübadele Anıtına bir kısmını da denize bırakarak anmayı sonlandırdılar.