< “Zorla Müdahale Talimatı Cinayete İmza Atmaktır”

Nuriye ve Semih’in açlık grevlerinin 212. günü olan 6 Ekim Cuma Günü, Nuriye ve Semih İçin Dayanışma olarak yine Kadıköy’de Süreyya Operası önündeydik.

''Açlık Grevi 212. Gününde İşimizi Geri İstiyoruz'' pankartı açılan eylemde dövizler açıldı, sloganlar atıldı.

Ülkü Gündoğdu’nun okuduğu basın açıklamasında Nuriye ve Semih’in 3. duruşmalarının  20 Ekim’de görüleceği hatırlatılarak “Nuriye Gülmen zorla müdahale tehdidi altında bir refakatçisi olamadan yoğun bakım ünitesinde hijyen sorunu olan ve hiçbir ihtiyacının karşılanmadığı bir ortamda ölüme terkedilmek isteniyor. Bulunduğu birimin önünde jandarmaların varlığı ile psikolojil olarak sindirilmeye çalışılıyor. Ayakta durmakta zorlanan Nuriye Gülmen tüm tehdit ve baskılara rağmen açlık grevi eylemini daha büyük bir kararlılıkla sürdüreceğini ifade ediyor” denildi.

Numune hastanesi yönetiminin Sağlık Bakanlığı'na Nuriye'nin bilincinin kapanması durumunda ne yapılacağını sorması üzerine, Bakanlıktan “zorla müdahale” talimatının geldiği söylenen açıklamada bunun bir cinayetin imza atmak olduğu söylendi.

Açıklamanın ardından Av. Canan Gözcü de kısa bir konuşma yaparak yaşanacak bir zorla müdahale durumunun, Gülmen ve Özakça'nın iradelerinin hiçe sayıldığı anlamına geldiğini ve bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu söyledi.

HDP MYK üyelerinden Murat Mıhçı da söz alarak “Bir gerçeğimiz var: Hepimizin özgürlük için, demokrasi için, barış için yan yana olmaya ihtiyacımız var” diyerek herkesi Gülmen ve Özakça'nın taleplerinin karşılanması için mücadeleye çağırdı.

Konuşmaların ardından Grup Munzur, Alamor ve Şenol Akdağ ile birlikte bir müzik dinletisi verdi.