Saya İşçileri Antakya’da İş Bıraktı

Adana, Konya, İstanbul ve Antep'teki sayacılardan sonra Antakya'da bulunan Sayacılar da iş bıraktı.

Ayakkabı emekçilerinden Sayacılar, eski tabakhanede iş bırakma eylemi yaparak, site etrafında yürüyüş yaparak seslerini yükseltti.

Kunduracı esnafının içinde en düşük ücretle çalışan sayacı ustaları, Kundura atölye sahiplerinin kendilerine, karşılığı 5 lira olan dikim ücreti yerine, çift başı 2,5 lira verdiklerini belirterek atölyelerin önünde toplandılar.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisinde, sayacılar, kundura atölye sahiplerinin kendilerine emeklerinin karşılığını vermediklerini, bunu kendilerine söylediklerinde ise, sayaları başka ustalara vermekle tehdit edip, aba altından sopa gösterdiklerini dile getirdiler. Sayacı esnafı, sadece emeklerinin karşılığını istediklerini, sadaka istemediklerini söyleyerek, Ayakkabıcılar Derneği'nin görevini yapmadığını ve patronlarla işbirliği yaparak bu grevi sonlandırmak için çaba sarf ettiğini dile getirdiler.

Sayacılar, haklarını alana karar bu grevi devam ettirip, atölyelerine dönmeyeceklerini açıklayarak yarın yine aynı yerde toplanarak grevi devam ettireceklerini duyurdu.

Mücadele Birliği / Antakya