Yazdır

Bilinmeli ki her şeye hazır bir halk var burada…

Amed/İstasyon Meydanında; “Faşizmin panzehiri cesarettir. Cesareti bulaştıralım, umudu büyütelim” sloganıyla, “Vicdan, Adalet ve Demokrasi” mitingi düzenlendi.

17 Eylül günü saat 15.00’da başlayan mitinge gelenler, dört kez polis kontrolünden geçmek zorunda kaldı; kimlik, elle arama, detektörle arama ve en sonu da çakmakların toplandığı arama…

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, DTK eş başkanları Leyla Güven ve Ahmet Türk, HDP eş genel başkan yardımcısı Nadir Yıldırım’ın katılımcı olarak bulunduğu mitingde binlerle bir araya gelindi. Şu an tutuklu bulunan HDP Eş Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi, Hatun Tuğluk’un, mezarına yapılan saldırının, faşizmin geldiği noktayı çok açık gösterdiği yapılan tüm konuşmalarda dile getirildi. Ayrıca tutuklu bulunan Sebahat Tuncel ve Figen Yüksekdağ’ın miting için zindandan gönderdikleri mesajlar okundu. Yapılan konuşmalarda kamuda yapılan ihraçlara ve sürgünlere değinilirken, aralarda da sanatçılar; Ayşe Şavaklı, Azad Bedran ve Çarnewa Serhat sahne aldı. 

Miting için yeterince çağrının olmaması katılımı etkiledi diyebiliriz. Bu bir gerçekliktir. Fakat bir gerçek daha var; bu tür çağrılara cevapsızlık da sürmektedir. Korku değil, vazgeçmek değil… etkisiz olduğunun bedeller ödenerek öğrenilmesidir bu sonucu doğuran. Yoruldu halk bu olan biten şeylerden. Hep dillendirilen bahanenin yorgunluğu değil ama… Sonuca götürmeyen eylem biçimlerinin tekrarındandır bu yorgunluk.

Bilinmeli ki her şeye hazır bir halk var burada. Her şeye rağmen ve her şeye hazırdır. Bu böyledir. 

Mücadele Birliği/ Amed