< Nuriye Ve Semih'in Sesi, Çığlığı Olmak Boynumuzun Borcudur!

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatları, duruşmaya iki gün kala sabah evleri basılarak gözaltına alındı.

12 Eylül sabahı gözaltına alınan 15 avukat için, İzmir'de hukukçular bir basın açıklaması yaptı.

13 Eylül akşamı 18.30'da Alsancak Kıbrıs Şehitlerinde toplanan ÇHD, ÖHP, İHD, TİHV, ÇAG ortak bir açıklama yaptı.

Basın açıklamasını ÇHD şube sekreteri Erdoğan Akdoğdu okudu.

OHAL ilanından bu yana hukuk rejiminin tümüyle rafa kaldırıldığı, baskıların arttığı ve keyfiliğin hüküm sürdüğü ülkede hukuk kurallarının yerini açıkça korku iklimi aldığı söylenen açıklamada “Zira halihazırda gözaltı işkencesine maruz bırakılan meslektaşlarımızın yıllardır Derneğimizin emekçileri olmaları dışında, bir diğer ortak noktaları, Nuriye'nin ve Semih'in avukatlığını üstlenmiş olmalarıdır. Nuriye ve Semih'in, 14 Eylül'de gerçekleşecek duruşmalarından 2 gün önce avukatsız bırakılmaları, aslen bu operasyonun, avukatları ile birlikte Nuriye ve Semih'in sesini soluğunu kesmeye yönelik olduğunu anlayabilmek için alim olmak gerekmemektedir.

İşte tam da bu nedenlerle, Çağdaş Hukukçular Derneği olarak bildirmek isteriz ki; gözaltındaki meslektaşlarımıza sahip çıkmanın yolu, bugün Nuriye ve Semih'e sahip çıkmaktan geçmektedir. 14 Eylül'de, iktidar odaklarının beklediğinden de kalabalık olmak, korkularını haklı çıkarmak, Nuriye ve Semih'in sesi, çığlığı olmak bizim boynumuzun borcudur” denildi.

Çağrılarının sadce avukatlara olmadığını söyleyen hukukçular, “Çağrımız, bu coğrafyanın tüm demokratik güçlerine, direnenlerine, toplumsal muhalefetin bütün odaklarınadır.

Çağrımız bu coğrafyanın bütün direnişçi halklarınadır.

Çağrımız, bugün KHK zulmüne uğramış bütün kamu emekçilerinedir.

Çağrımız, sermaye politikaları altında bugün azgın sömürüye terk edilmiş tüm emekçileredir.

Üniversitelerinde hocasız bırakılmış öğrencilere, çocukları eğitim sistemindeki son değişikliklerle perişan edilmiş tüm anne-babalaradır” diyerek Nuriye ve Semih'e, onların avukatlarına sahip çıkmak için duruşmaya çağırdılar.