Yazdır

Eylül 2013...

Tıpkı bu yıl olduğu gibi, devlet ODTÜ ormanlarına saldırmakta...

Ankara, İstanbul, İzmir, Antakya sokakları ODTÜ'ye sahip çıkmak için sokakları zaptetmişti.

Tarihler 10 Eylül saat 01.09'u gösterdiğinde Antakya-Armutlu sokaklarında bir gencin vurulduğuna dair bir haber düşmüştü. O haber doğruydu.

Vurulan ve devlet tarafından katledilen kişi AHMET ATAKAN'dı. Ölümsüzlüğe uğurlayışımızın 4. yıldönümünde mezarı başında yapılan anmayla anıldı.

Anma programı Ahmet'in evinin önünden mezarlığa doğru yürüyüşle başladı. Yürüyüş sırasında “Ahmet Atakan Ölümsüzdür”, “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Ali, Ahmet, Abdullah Ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Mezar başında Ahmet'in abisi Zafer Atakan'ın konuşmasıyla program başladı. Konuşmasına başlamadan önce ölümsüzlüğe uğurladığımız başta Gezi savaşçıları olmak üzere bu uğurda ölümsüzleşenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşmasına başlayan Zafer Atakan “Ahmet, Ali ve Abdullah'ın hesabını sormak için sokağa çıkmıştı. O gece, o saatlerde rantçılar ODTÜ'ye girmiş, yandaşlarına peşkeş çektirmeye çalışıyorlardı. Antakya bu mücadeleyi sahiplendi ve sokağa çıktı. Bu mücadeleyi sahiplenenlerden biri de Ahmet'ti. O gece Ahmet'i katlettiler. Aradan 4 yıl geçti ve 4 yıl sonra Ahmet'in katledildiği saatlerde, misilleme yapar gibi, devlet katlettiği bir gence kin duyar gibi ODTÜ ormanlarına girdi. Bizler Gezi'de olduğu gibi yaşamı var eden her şeyi savunmaya devam edeceğiz.''

Konuşmanın sonunda KHK ile ihraç edilen ve 187 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ve 6 aydır Ankara Yüksel caddesinde direniş gösteren kuzeni Mehmet Dersulu'ya selam göndererek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından katılım gösteren tüm kurumları ve Ahmet'i sahiplenen herkese teşekkür ederek anma programı son buldu.

 MÜCADELE BİRLİĞİ / ANTAKYA