Yazdır

10 Eylül’ün ilk saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin onlarca iş makinesi tomalar ve çevik kuvvet eşliğinde ODTÜ’ye girdi ve bir katliam yaptı. Orman katliamı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bilkent Şehir Hastanesi çevresine yol projesi için ODTÜ Rektörlüğü ile anlaşması üzerine yapılan katliam, Öğrenciler ve mezunlar tarafından protesto edildi.

ODTÜ bileşenleri önce günün erken saatlerinde bir araya gelerek rant projesine karşı mücadelenin yollarını konuştu. ODTÜ Mezunlar Derneği’nin çağrısıyla mezunlar, siyasi kurumlardan temsilciler ve milletvekilleri de Vişnelik Tesisleri’nde bir forum gerçekleştirdi.

Mezunlar Derneği, burada bir basın açıklaması yaptı. Ankara’nın adım adım yaşanmayacak bir kent haline dönüştüğünü söyleyen Mezunlar, “Bizler protokolün içeriğine dair tarafların özet açıklamalarından, protokolün gece yarısı yüzlerce polis ve TOMA’lar eşliğinde ağaçlar katledilerek alanın dümdüz edilmesini içermediği kanısındayız” diyen mezunlar, kent savunucuları ve toplumsal muhalefet bileşenleri “Üniversitemizi de kentimizi de savunacağız” dedi.

Ardından A7 kapısına geçilirken, ODTÜ öğrencileri de 5. Yurt önünden A7’ye yürüyüş yaptı. “ODTÜ Ayakta AKP’ye Direniyor”, “Gökçek Elini ODTÜ’den Çek”, “Gökçek Yolun Yol Değil” sloganları ve ellerinde fidanlarıyla yürüyen ODTÜ’lülerle buluşuldu.

Burada yapılan açıklamada öğrenciler “Bugün bir araya gelmemiz mücadelemizin başlangıcıdır. Hep birlikte Ankaramıza, memleketimize sahip çıkacağız. Burası ne Gökçek’in rantına ne de kayyum rektörlerin üniversiteyi satmasına açıktır. ODTÜ’müzün ranta açılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından Rektörlüğe yüründü ve Gökçek ile protokol imzalanması protesto edildi. Ve öğrenciler, Fizik Bölümü çimlerine 4 yıl önce bugün ODTÜ için Antakya’da sokağa çıktığında katledilen Ahmet Atakan’ın anısına fidan diktiler.

Bu esnada ABB başkanı İ.Melih Gökçek de katliamıyla övünmekten geri durmadı. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda sürekli kin ve nefret pompalayan Gökçek, bu defa da “4,5 km’lik yolu bir gecede açarak büyükşehir belediyesi bir rekora daha imza attı. Ankara’ya yapılan bu büyük hizmet nedeniyle anlayış gösteren ODTÜ camiasına Ankaralılar adına bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek katliamın çorak resimlerini paylaştı.