< Aleviler 17 Eylül’de Kartal Meydanı’na Çağırıyor

Alevi Kurumları, Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde 17 Eylül günü İstanbul Kartal Meydanında miting yapıyor.

“Gerici Eğitime Karşı, Laik, Demokratik, Bilimsel, Anadilde Kamusal Eğitim İstiyoruz!” şiarıyla düzenlenecek olan mitingde amaç, “Eğitim, öğretim yılı başlamadan bir gün önce, AKP Hükümetinin yeni oluşturduğu dinci, gerici eğitim programını kabul etmediğimizi ifade etmek”.

Mitinge Bektaşi Federasyonu (ABF), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Alevi Dernekler Federasyonu (ADF) Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF) Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) yerellerde bulunan dernek ve cemevleri ile ABF Üyesi Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve 32 şubesi de katılıyor.