Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın aileleri, “Değerli dostlar, Bugüne kadar Nuriye ve Semih’in haklı mücadelesinde bizim yanımızda olduğunuz için müteşekkiriz” diyerek, 14 Eylül günü yapılacak olan Nuriye ve Semih’in açıklamasına davet ettiler herkesi.

Aileler yaptıkları açıklamada işten atılma, açlık grevi ve tutuklanmalarından itibaren yaşanan gelişmeleri özetlediler ve hapishanede kalmalarının hayati tehlike oluşturacağına dair doktor heyetinin raporuna rağmen, tahliye taleplerinin reddedildiğini hatırlattılar.

Açıklamada, “Yargı makamları dava gününü 14 Eylül olarak belirledi. Nuriye ve Semih tecrit içindeki tecrit hastane ‘odalarından’ bizlere sesleniyorlar! Onları bu davada yalnız bırakmayalım! Onlara destek verirken zarar görenleri, gözaltına alınanları ve hapsedilenleri yalnız bırakmayalım! Davaları Türkiye ve dünya halkları için demokrasi mücadelesinde tarihsel bir yerdedir. Gücümüze güç katmak, kamu emekçilerinin hukuksuz kanun hükmünde kararnamelerine karşı verilen bu direnişi büyütmek ve adalet talebimizin meşruluğunu dünyaya duyurmak için duruşma günü hep birlikte olalım!” denilerek 14 Eylül Perşembe günü 13.30’da Ankara Adliyesi’nde yapılacak olan duruşma için herkesi davet ettiler.