< Yüksel'de 279. Gün Akşamı 3 Gözaltı

Yüksel Caddesi'nde 279 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde yapılmak istenen basın açıklamasına saldıran polis Acun Karadağ ve 2 eylemciyi  darp ederek gözaltına aldı.

ANKARA – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 159’uncu gününe girerken, hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine geri dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 279’uncu güne girdi.
Yüksel Caddesi'nde etrafı bariyerlerle sarılan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen Veli Saçılık, Acun Karadağ ve destekçileri Konur Sokak’ta toplandı. “Nuriye ve Semih’in Açlık Grevi 159. Gününde, Nuriye Semih Serbest Bırakılsın” yazılı pankart açan eylemciler “Nuriye Semih onurumuzdur” ve “Emekçiyiz haklıyız” sloganları attı.
Pankartlarını açar açmaz polisin saldırısına maruz kalan eylemcilerden Acun Karadağ’ın üzerine onlarca polis çökerek gözaltına aldı. Diğer eylemcileri de darp eden polis Acun Karadağ ile birlikte Simge Gençay ve Sultan Aydoğdu'yu da gözaltına aldı.