< Avcılar İşçileri 3 Aydır Maaş Alamıyor

 

Avcılar Belediyesi bünyesinde çalışan Fen işleri, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüklerinde bölümünde çalışan işçiler, üç aydır maaşlarını alamadıkları için 11 Ağustos günü Belediye önünde basın açıklaması yaptılar.

11.30’da Marmara Caddesinde sloganlar eşliğinde kısa bir yürüyüşte işçilerin öfkesi yüzlerinden okunuyordu, Belediyenin sloganı olan "Önce İnsan Dediler Emekçiyi İşinden Ve Aşından Ettiler" sloganları avcılar sokaklarında ses getirdi, kısa süre içinde civardaki halkın katılımıyla yürüyüş korteji daha büyüdü.

Belediyenin önüne gelindiğinde polis belediyenin önünde barikat oluşturmuştu. Burada basın açıklamasını işçiler adına Belediye iş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir okudu. Açıklamada belediyenin ekonomik sıkıntılar yaşadığını ve bu yüzden maaş ödemesi yapılmadığı söyleminin komik olduğunu dile getiren Erol Özdemir, taşeron firmalara para ödendiğini, ama işçilere gelince sıkıntı olduğunun altını çizdi. Özellikle sendikalı taşeron işçilerinin hiç bir sendikal haklarını hayata geçirmek istemeyen belediye başkanının işçi düşmanlığı dile getirildi.

Basın açıklaması sona erdiğinde, işçiler “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganlarıyla işyerlerine döndü.

Yaptığımız sohbetlerde işçiler ve sendika başkanı, “sendikal haklarımız ve maşlarımızın ödenmesi için eylemlere ve basın açıklamalarımıza devam edeceğiz, bu olayın takipçisi olacağız” dediler.