Gözaltılar Saldırılar Bizi Susturamaz

Nuriye ve Semih İle Dayanışma, 4 ve 5 Ağustos’ta İstanbul’da yaptıkları eylemlerde yaşanan polis saldırısı ve gözaltıları protesto etmek için 10 Ağustos günü İHD İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yaptı.

Nuriye ve Semihle Dayanışma bileşenleri ve gözaltında işkenceye uğrayanların katıldığı basın açıklamasında “Ne Yasaklar Ne Gözaltılar Dayanışmayı Bitiremeyecek! Nuriye ve Semih Yalnız Değildir” denildi.

Dayanışma adına yapılan ortak açıklamayı Ülkü Gündoğdu okudu, Nuriye ve Semih’in “işimizi geri istiyoruz” diyerek başlattığı açlık grevinin 155. günü olduğunu hatırlattı. 149. günde 4 Ağustos’ta Kadıköy’de yapılan eyleme saldırarak 35 kişiyi, 150. günde 5 Ağustos’ta Beşiktaş’ta yapılan eyleme saldırarak aralarında çocukların da olduğu 43 kişiyi işkence ile gözaltına almasının iktidarın Nuriye ve Semih’in yarattığı mücadele ruhundan ne derece korktuğunun kanıtı olduğu söylendi.

“OHAL Kaldırılsın KHK’lar İptal Edilsin, Direnmek Haktır Engellenemez, Nuriye ve Semih’in Talepleri Kabul Edilsin, Nuriye ve Semih Yalnız Değildir” denilerek bitirilen açıklamadan sonra, gözaltındaki saldırılar, işkenceler yaşayanlar tarafından anlatıldı.

Av.Gülseren Yoleri, Av.Barkın Timtik, Bahar Kurt, İpek Bozkurt, Murat Yıldız ve Gamze Nihal İyidoğan sırayla söz alarak yaşadıklarını aktardılar.

Yaşanan saldırıların Nuriye ve Semih’e sahip çıkılmasını engellemek, halkın yükselen sesini bastırmak ve sokaklardan uzak tutmak için yapıldığı anlatılarak; kadınlara çıplak arama dayatması, hastaneye gidiş gelişlerde her seferinde araçlarda darp edilmeleri, saatlerce ters kelepçe yapılarak bekletilmek, kelepçelerin herkesi yaralayacak kadar sıkılması, kadınlara yönelik ağır hakaret ve küfürler vb detaylarıyla anlatıldı.

Gözaltına alınanların ifadeleri alınmadan, savcı ya da hakim karşısına çıkarılmadan direk adli kontrol kararı (haftada bir imza atma ve yurtdışına çıkış yasağı) verilmesinin yargılanmadan ve savunma hakkı verilmeden cezalandırılmak olduğu vurgulandı.

“Nuriye ve Semih’in adlarını anmanın yasak”landığı hatırlatılarak, “her koşulda Nuriye ve Semih Diyeceğiz” denildi.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, 11 Ağustos Cuma akşamı 19.30’da yine Süreyya Operası önünde olacak.