Yazdır

Mersin Tarsus cezaevi, Elazığ zindanından yapılan sürgünlerle beraber kötü uygulamalarıyla adını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Elazığ kadın kapalı cezaevinden sürgün edilen kadın tutsaklara çıplak arama dayatması ve işkencelerle gündeme gelen Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kadın tutsaklar, koşulların iyileştirilmesi için açlık grevine başladı.

7 Ağustos Pazartesi gününden itibaren 5'er günlük dönüşümlü açlık grevine başlayan 52 kadın tutsağın talepleri; Açık görüşte paravanların kaldırılması, Kapalı görüşlerde telefonlara şifre girilme zorunluluğunun kaldırılması ve revire çıkışların sağlanması. Kadın tutsaklar, talepleri kabul edilmezse eylemi süresüz dönüşümsüz açlık grevine çevireceklerini söylüyorlar.

27 Temmuz günü Elazığ zindanından Tarsus'a sürgün edilen muhabirimiz Lütfiye Burcu Kara da sürgün sırasında bir sorunla karşılaşmasa da, cezaevine etirildikten sonra defter ve mektuplarına el konularak kendisine verilmedi. Kitaplarının bir kısmı ve Mücadele Birliği gazetesi son sayıları da “incelenmek üzere” emniyete gönderildi ve kendisine teslim edilmedi.

Devrimci tutsaklara saldırı tehditlerinin havada uçuştuğu, tek tip kıyafetlerle tehdit edildiği, her tür hak gaspı, işkence, onursuz arama, kameralar vb saldırılarıyla karşı karşıya bırakılan tutsaklar, hiç bir koşulda yalnız kalmayacaktır. Ne baskı ve tehditleriniz, ne saldırılarınız devrimci tutdakları telim almaya yetmeyecek, sokaklardaki kalkışmayı engelleyemeyecektir

Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük