< Büyükşehir Belediyesi OHAL'den Faydalanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı taşeron işçilerden 50’nin üzerinde işçi, yakın zamanda işten atıldı.

Düne kadar bütün sendikalar birlikte açıklama yaparak, “tüm işçiler alınıncaya kadar mücadelemiz aratarak devam edecek” dediler. Bu eylemlerin haksızca KHK’larla işten atılan emekçilerin mücadelesini de desteklediğini vurguladılar.

Dün gece (2 Ağustos) ESHOT (Otobüs İşletmeleri) işçilerinin bağlı olduğu 1 Nolu Genel İş yönetimi ile görüşme yapan belediye, 10 işçiyi ise geri alma karşılığında, sabah yapılacak iş durdurma eylemini iptal ettirdi. Ve Büyükşehir Belediyesi, eylem yapan işçileri işten atmakla tehdit eden bir açıklama yayınladı...

4-5-6 ve 7 Nolu şubelerin desteğinde 2 ve 3 Nolu Şubeler açıklama yaparak bu durumu protesto ettiler. DİSK Ege Bölgesi Sorumlusu Memiş Sarı’nın da katıldığı eylemde "İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları atıldı. Basın açıklamasını Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız okudu.

Eylemlerin artarak devam edeceği, işbirlikçi sendikacıların korkularının ecellerine faydası olmadığı söylenerek, işbirlikçi sendika ağaları protesto edilerek açıklama bitirildi.

İşten atılacak işçiler listesinde ise 427 işçinin ismi var…