Ankara’da polis, Yüksel Caddesi'nde  bugün de kamu emekçilerine saldırdı. Nuriye ve Semih'in resimlerinin olduğu tişörttlerle açıklama yapmak isteyen KESK üyesi  emekçilere ise tişörttleri çıkartmaları dayatması yapıldı.

ANKARA -  Yüksel Caddesi'nde i bugün 253. gününde öğlen yapılan eylemle devam etti. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi direnişinin 143. gününde olduğunun yazdığı ozalit açarak Konur Sokak’ta eyleme başlayan emekçiler polisin “dağılın” anonslarıyla karşılaştı.

"Önce Siz Dağılın!" 
Polisin ozaliti yırtarak saldırısının ardından kitle Konur Sokak’ta “Nuriye, Semih onurumuzdur!”, “Nuriye, Semih yalnız değildir!” sloganlarıyla yürüyüşle Meşrutiyet Caddesi’ne geldi. Yürüyüş sırasında polis, “slogan atmadan dağılın” anonslarıyla kitleyi tacize ederken Meşrutiyet’te ise “bekleme yapmayın, dağılın” diyerek aynı tutumunu sürdürdü. Polise “Önce siz dağılın, Nuriye ve Semih’in talepleri karşılanana kadar mücadelemiz devam edecek”  yanıtı verildikten bir süre sonra polis geri çekildi.


KESK Üyelerine "Tişörtleri Çıkarın" Dayatması
KESK üyelerinin Sakarya Caddesi’nde her hafta yaptığı oturma eyleminde ise polis, Gülmen ve Özakça’nın resminin bulunduğu tişört giyen emekçiye “tişört çıkacak” dayatmasıyla saldırı tehdidinde bulundu.
Gülmen ve Özakça tişörtünden duyulan korku
KESK Ankara Şubeler Platformu’nun ihraçlara ve OHAL’e karşı gerçekleştirdiği eylem için kamu emekçileri Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Eylem öncesinde polis, üzerinde Gülmen ve Özakça’nın resminin olduğu tişört giyen emekçinin kıyafetini çıkarmadığı takdirde eyleme saldıracağı tehdidinde bulundu.
Tişörtü giyen emekçi bir kadın, polisin açlık grevindeki tutuklu direnişçilerden korktuğuna değinip acizliklerini teşhir ederek üzerindeki tişörtü çıkarttı. Daha sonra KESK üyeleri eyleme başlarken emekçi kadın da tişörtünü elinde tutarak eyleme katıldı.
Eylemde OHAL ve ihraç saldırılarına ve OHAL İnceleme Komisyonu aldatmacası teşhir edildi.  Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.