"Çok Geç Olmadan Nuriye ve Semih'in Talepleri Kabul Edilsin

Gülmen ve Özakça'nın Açlık Grevinin 143. Gününde Beşiktaş Küçük Kartal Heykeli Önünde İHD İstanbul Şubesi - TİHV İstanbul Temsilciliği İstanbul Tabip Odası  - Çağdaş Hukukçular  Özgürlükçü Hukukçular Platformu -TOHAV  Gülmen ve Özakça'nın taleplerinin kabul edilmesi için basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL - Ankara Yüksel Caddesi'nde süren "İşimizi Geri İstiyoruz" eyleminin 253. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin 143. gününde İHD İstanbul Şubesi - TİHV İstanbul Temsilciliği   İstanbul Tabip Odası  - Çağdaş Hukukçular 
Özgürlükçü Hukukçular Platformu - TOHAV Beşiktaş Küçük Kartal Heykeli önünde basın açıklaması yaparak, polisin kamu emekçileri ve onlara destek için Ankara'da eylem yapan  Nuriye ve Semih İçin Dayanışma bileşenlerine polisin saldırılarını protesto etti.
Saat 19.00'da Beşiktaş Küçük Kartal Heykeli önünde toplanan insan hakları savunucuları ve hukukçular "Nuriye ve Semih Yalnız Değildir", "Nuriye ve Semih Onurumuzdur", "Tecrit İşkencesine Son" sloganlarını attı. İHD İstanbul Şubesi'nden Mine Nazari, bizler "Aslolan yaşamdır diyerek yaşamı savunuyor ve bu yönde çaba sarf ediyoruz. KHK ile ihraç edilen ve tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılmaları için buradayız" diyerek Nuriye Gülmen'in daha önce göndermiş olduğu "Benim olmayan bir şeyi istemiyorum. istediğim tek şey var: Adalet. Adaletsiz bırakılmış tüm Türkiye halklarını, devrimci, demokrat, ilerici tüm kesimleri adalet mücadeleme destek vermeye çağırıyorum. İçten sevgi ve saygılarımla" diyen mesajını okudu.
Ardından yine insan hakları aktivisti Mehmet Acettin "143 gündür,  KHK ile işinden atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça  birlikte işleri, aşları ve onurları için bedenlerini açlığa yatırmış durumdalar. Artık geçen her dakika onların aleyhine işleyen bir süreç. Sakat kalmaları ya da aramızdan ayrılmaları ne yazık ki kaçınılmaz bir son olabilir" diyen Acettin, bir yıldan fazla süredir OHAL uygulamalarının onulmaz yaralar açtığını
KHK'lar ile hayatlarımızın yönetilmeye ve düzenlenmeye çalışılmasının toplumsal kabusa dönüştüğünü belirtti.
KHK’lar ile ihraç edilen ve sayıları 111 bini aşkın kamu emekçilerinin işlerini geri alabilmek için ülkenin her yerinde ya bir parkta, ya bir meydanda ya da cadde boylarında eylem yaptıklarına değinen Acettin,  "Caddelere yasaklar getiriliyor, direniş meydanları barikatlarla çevriliyor ve işlerini geri isteyen bu insanların sesleri kısılmak isteniyor" dedi.
İşlerinden ihraç edilen tüm emekçilerin hakkını arayan, özellikle kritik süreçte bulunan Nuriye ve Semih için bir şeyler yapmaya, kamuoyunda onların sesini duyurmaya çalışan duyarlı insanların 23 Temmuz’da İstanbul’dan ve çeşitli illerden otobüslerle Ankara’ya gidip dayanışma göstermek istediklerini, ancak otobüslerin İstanbul’dan ve diğer illerden çıkışına müsaade edilmeyip, gerek İstanbul'da ve gerekse Ankara'da acımasızca şiddet uygulanarak 72 insana gözaltı yapıldığını hatırlatan Acettin, gözaltında tutulan 8 ÇHD üyesi avukatın 27 Temmuz Perşembe günü adli kontrol şartı -ve dolayısıyla yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldığını aktardı.
Acettin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizler Insan Hakları savunucuları olarak her zaman söyledik; ölüm değil çözüm istiyoruz! Yaşam hakkı en temel insan hakkıdır. Her şeyden öncedir ve önemlidir. Bugün buradan tüm ilgili, yetkili kurumlara tekrar sesleniyoruz: KHK’lar ile ihraç edilen Nuriye, Semih ve diğerlerinin talepleri kabul edilsin. Nuriye ve Semih’in sesi tüm duyarlı kesimlerin ve insan hakları savunucularının sesidir. Nuriye ve Semih; çok geç olmadan, derhal serbest bırakılsın. OHAL ve KHK ile ülke yönetmek insani, vicdani ve hukuki değildir. OHAL, KHK'lar kaldırılsın! Nuriye ve Semih'in ve ihraç edilen kamu emekçileri görevlerine iade  edilsin!"
İnsan hakları savunucuları ve hukukçular yine Nuriye ve Semih'in taleplerinin kabul edilmesi için sloganlarını tekrar ederek eylemi sonlandırdı.

Basın Açıklamasını Gerçekleştiren Kurumlar:
IHD (INSAN HAKLARl DERNEĞİ) TİHV (TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VAKFI) ÇHD (ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ İSTANBUL ) TOHAV (TOPLUMSAL HUKUK ARAŞTIRMALARI VAKFI) ÖHP (ÖZGÜRLÜKÇÜ HUKUKÇULAR PLATFORMU) İTO (ISTANBUL TABİP ODASI)