Kartal'da And Pastel Projesinde Eylem

Kartal Soğanlık’ta yapımı devam eden And Pastel projesinde KEY Mühendislik bünyesinde çalışan inşaat işçisi Enver Bişgin’in sendika düşmanlığı yapılarak işten atılmasına İnşaat İş üyeleri bu sabah eylem şantiyede eyleme başladı.

İSTANBUL - Kartal Soğanlık’ta yapımı devam eden And Pastel projesinde KEY Mühendislik bünyesinde çalışan İnşaat İşçileri Sendikası üyesi Enver Bişgin’in sendika düşmanlığı yapılarak işten atılmasına karşı dün çağrısı yapılan eyleme sabah erken saatlerde başladı.
Sabah ilk olarak And Pastel şantiyesi işçi giriş kapısı önünde pankart açarak şantiyede işçilere  eylem duyuruldu..Ajitasyon konuşmaları sırasında isminin Mahmut olduğu öğrenilen Key Mühendislik bünyesinde çalışan bir yönetici, işçilerin ve  sendikacıların üzerine yürüyerek bağırıp çağırmaya başladı.
Sendika üyelerinden sert şekilde yanıt alan yönetici, polise haber verdi.
Saat 09:30 gibi eylem yeri olarak belirlenen  And Pastel satış ofisi önüne gelen işten atılan Bişgin ve sendika üyelerini  Anadolu Grubu’ndan yetkililer görüşmek için davet ettiler.
Sendika yetkilileri ve işten çıkartılan Enver Bişgin  içeride Anadolu Grubu’ndan yetkililerle görüşürken, Tepe İnşaat yetkilileri polis eşliğinde satış ofisine geldiler.
Sendika yetkilileri ve şirket yöneticileri arasındaki tartışmada polisler müdahil olmadan izledi.
Sendika yetkilileri, işten çıkarılan Bişgin ve Anadolu Grubu arasındaki yapılan görüşmedeyse somut bir sonuç çıkmadı. Anadolu Grubu yetkilileri, “sorunu yarın-öbür gün çözeceğiz, eylemi durdurun” gibi geçiştirici bir tutum aldılar.
Bunun üzerine sendika üyeleri pankart açarak sloganlarıyla eyleme başladı.
İnşaat İşçileri Sendikası üyeleri gün boyunca sloganları ve ajitasyon konuşmalarıyla Pişgin'in sendika üyesi olması nedeniyle işten çıkarılmasını ve şirketlerin sendika düşmanlığı yapmasını protesto etti.
Gün boyu şirket yetkililerinden olumlu bir yanıt alamayan İnşaat İş Sendikası yetkilileri eylemin yarın da devam edeceğini duyurarak mesai saati bitiminde eylemi sonlandırdı.

Ne Olmuştu?
KEY Mühendislik bünyesinde Kartal-Soğanlık’ta yapımı devam eden AND Pastel Konut Projesi’nde çalışan İnşaat İş üyesi işçi yasal hakkını kullanarak fazla mesaiye kalmayı kabul etmeyince aynı şirkete bağlı saha formeni Mustafa Kuruca tarafından onur ve haysiyet kırıcı davranışlara maruz kalmasına karşı 25 Haziran tarihinde yapılmak  istenen  eylem daha başladığı anda patronun devreye girmesiyle gerçekleştirilmemişti.
KEY Mühendislik patronu Erdem KEY işçiden özür dilemiş ve onu bir haftalık ücretli izne çıkarmıştı.
Fakat hemen sonrasında sendika düşmanı tutumunu ileri götürerek bu kez sendika üyesi Enver Bişgin’in işine son verdi.
Pişgin'e önce “başka şantiyemizde çalış” diyen patron, bu önerisi kabul edilmeyince “zaten senden memnun değildik” gibi keyfi bir tutumla onun işine son vermişti.