Avcılar Belediyesi'nde 350'ye Yakın İşçi İş Bıraktı...

Avcılar Belediyesi’nde 3 aydır maaşları ödenmeyen 350'ye yakın işçi iş bıraktı.

İSTANBUL - Avcılar Belediyesi'nde, Fen İşleri, Park-Bahçe ve Başşoförlük işlerine bağlı taşeron işçileri  3 aylık ücretleri ödenmediği için bugün işç bıraktı . Avcılar Belediyesi’nde Gözdeniz taşeron şirkete bağlı olarak çalışan Fen İşleri, Park-Bahçe ve Başşoförlük işlerine bağlı 350'ye yakın taşeron işçi Mayıs 2017'den bu yana ücretleri  ödenmediği için bugün iş bıraktılar.
Avcılar Belediyesi taşeron işçileri uzun süredir gerek belediye gerekse de taşeron firmayla yaptıkları görüşmelerden erteleme ve oyalamadam başka bir sonuca ulaşamadıklarını ve bugün iş bıraktıklarını belirttiler.
Cuma günü sendika temsilcileriyle birlikte patronla görüşme yapan işçilere ücretlerinin bugün yatırılacağının söylendiğini, fakat bu söze rağmen sadece üçte bir oranında bir paranın yatırıldığını aktaran işçiler, kendilerinin en temel hakları olan ücretlerini istediklerini, bu keyfiyete daha fazla sabır göstermeyeceklerini, uyarı niteliğinde başlattıkları bu eylemin ücretlerinin ödenmemesi halinde sürekli bir eyleme dönüieceğini de belirtiyorlar.
İş bırakan işçilerin Avcılar Belediyesi Fen işleri şantiyesinde eylemi sürüyor. Emek dostlarının dadesteğini bekliyorlar.
Bu arada Fen İşleri Müdürlüğü taşeron işçilerinden Onur Becermen de işten çıkarıldı. 14 Temmuz 2017 tarihinde kendisine mesajla işten çıkarıldı bildirilen Onur Becermen şirket yetkililerinden hangi sebeple işten atıldığına dair bir bilgi alamamış, 17 Temmuz'da işine devam etmişti. Fakat geçtiğimiz Cuma günü Onur Becermen'e taşeron firmanın onunla çalışmak istemediğini ve belediyenin de bir yaptırımı olamayacağı belirtilerek işine son verildi.