Yazdır

Bugün Nuriye ve Semih İçin Dayanışmanın Ankara'da yapacağı açıklamaya polisin defalarca saldırması ve 70'in üzerindeki gözaltıları protesto etmek için, İstanbul'da Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanıldı.

19.30'da başlayan oturma eyleminde basın açıklaması okundu ve Nuriye-Semihle dayanışma için avukatlarının her türlü girişimi yaptığı, ancak açlık grevinde kritik aşamadaki iki eğitimciyi açlık ve ölümle terbiye etmeye çalıştıkları söylendi.

Bugün Ankara'da yapılan saldırıda 71 kişinin gözaltına alındığı, polis saldırısıyla insanların kollarının kırıldığı, omuzlarının çıktığı, yüzlerinin parçalandığı söylenerek, “Bu saldırının hedefi açıktır, iktidar Nuriye ve Semih'in sesini tamamen kesmek istiyor. Ne tür saldırılar yaşanırsa yaşansın, 'İşimizi geri istiyoruz' talebiyle günlerce her türlü hak arama yolunu deneyen Nuriye ve Semih'in yaşam haklarının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz” denildi.

Basın açıklaması, Nuriye ve Semih'in neden tutuklandığı; KHK mağdurlarının 'işimi istiyorum' talebini açlıkla, ölümle mi terbiye edecekleri; Nuriye ve Semih'e yönelik destekleri uygulanan baskılarla mu engelleyecekleri sorularak bitirildi ve Ankara'da Gözaltına alınan 71 kişinin serbest bırakılması talebi yinelendi.

Eylem, slogan, marşlar ve konuşmalarla sona erdi.