< Yüksel'de Akşam Eyleminde Polis Terörü ve Gözaltı

Yüksel Caddesi’nde 257 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eylemine polis yine saldırdı. Çevre sokaklardam geçenlere de  plastik mermi yağdıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

ANKARA - Yüksel Caddesi’nde 257 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eylemi tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinin 137. gününde ihraç edildikleri işlerine geri dönmek isteyen kamu emekçilerinin Konur Sokak’ta ki eylemine polis saldırdı. 
“İşimizi geri istiyoruz” diyerek 257'nci gününde devam eden eylem için kalabalık bir grup Konur Sokak’ta “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 137. gününde, Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı dövizler açarak sloganlarına başladı.
Grup açıklama yapmak isterken polisler kalkanlarla caddenin Konur Sokak girişini kapattı ve geçişe izin vermedi. Bu sırada polis kitleye "Dağılın" anonsu yaptı. Ancak açıklamada ısrarcı olan ve sloganlarla bekleyişini sürdüren gruba, polisler TOMA kullanarak müdahale etti.
Gaz bombası ve biber gazı kullanan polis, kitleyi Meşrutiyet Caddesi'ne kadar uzaklaştırdı. Burada sloganlarla beklemeye geçen kitleye, polisler ikinci kez hiçbir uyarıda bulunmadan müdahale etti. Burada da çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Kitlenin ara sokaklardaki bekleyişi devam ederken çevrede bekleyenlere de "dağılın" diyerek plastik mermi yağdırdı.