Yazdır

Ankara'da Nuriye ve Semih İçin Dayanışma'nın bugün Güven Park'ta yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Ve çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Polis şiddeti öğlen Konur Sokak’ta da devam etti.Saldırılarda yaklaşık 60'dan fazla  kişi gözaltına alındı çok sayıda yaralı var. 

ANKARA - Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin 137. ve "İşimizi Geri İstiyoruz" eyleminin 257. gününde Nuriye ve Semih İçin Dayanışma
pek çok farklı şehirlerden gelerek Ankara'da Nuriye ve Semih'in İşlerine Geri Alınsın Nuriye ve Semih Yaşasın" şiarıyla Güven Park'ta basın açıklaması yapmak üzere bir araya geldi.
Ankara'da toplanan Dayanışma bileşenleri çeşitli noktalardan Güven Park'ta saat 12.30'da yapılacak basın açıklaması harekete geçti.

Güven Park'ta toplanan kitle polisin saldırıya hazırlanması üzerine "Nuriye ve Semih'in Açlık Grevinin 137.Gününde Nuriye ve Semih'in Talepleri Kabul Edilsin İşimizi Geri İstiyoruz Eyleminin 257. Günü Nuriye ve Semih'in Talepleri Kabul Edilsin" yazılı pankartı açarak kolkola girerek sloganlarını haykırmaya başladı.
Ziya Gökalp Caddesi'nde ilerleyen gruba polis şiddetli saldırıda bulundu.
Dayanışma bileşenlerinden çok sayıda kişi darp edilerek, bazıları yerlere yatırılıp ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. Kolu kırılan, yüzü yarılanlar, yaralananlar oldu.
Saldırıya çevredeki çok sayıda kişi tep gösterdi. Polis caddedeki tüm kitleyi gözaltına almaya çalışarak dağıttı. Sokaklara dağılan kitle defalarca bir araya gelmeye çalışarak bir sloganları sürdürdü.

Güven Park'ta da yaşanan polis saldırısı sonucu 60'a yakın kişi gözaltına alındı.
Ziya Gökalp Caddesi'ndeki saldırının ardından kamu emekçilerinin 13.30‘da yapılacak basın açıklamasına katılmak üzere Nuriye ve Semih İçin Dayanışma bileşenleri Konur Sokak’ta toplandı.

KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri ozalitlerini açar açmaz polisin biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle saldırısına uğradı.
Çevik kuvvet destek için Konak Sokak’ta bulunan Nuriye ve Semih İçin Dayanışma bileşenlerine ve sokakta toplananlara da saldırdı.
Konur Sokak’tan çıkarılanlar Meşrutiyet Sokağa ve Mithatpaşa Caddesi'nde sloganlarını haykırmaya devam etti. Polis bu sokaklarda da TOMA plastik mermi ve biber gazı ile saldırdı.
Sabah ve öğlen yapılan eylemlerde polis burjuva basın emekçilerine de saldırdı. Mücadele Birliği Gazetesi muhabirinin de aralarında olduğu devrimci basın muhabirlerinin görüntüleri silmesi aksi halde gözaltına alınacakları söylenerek ve cihazlar işe telefonları alınmaya çalışıldı.
Her iki eylem sonrası gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler:
Av.Barkın Timtik, Av. Ebru Timtik,  Av. Engin Gökoğlu, Av. Aytül Kaplan, Barış Temel, Şengül Özdemir, Nursel Güvendir, Çağla Çakır, Başak Çelik,  Ergin Aruz,  Besin Can, Arslan Taner, Aka Evrim Ergün, İlhan Kaya, Ali Başpınar, Sibel Göktaş, Av. Derviş Emre Aydın, Sibel Göktaş, Taner Aka, Besimcan Arslan, Nursel Güvendir, Çağla Çakır, Başak Çelik, Derviş Aydın, Evrim Ergün, İlhan Kaya, Ergin Aruze, Ali Baspenir, Ayşegül Çağatay, Şengül Özdemir, Barış Temel, Oktay İnce, Betül Koca, Ayla Yılmaz, Nazife Onay...
Ayrıca Zeynel Danacı'nın kolu polis tarafından  kırıldı ve hastaneye kaldırıldı. Avukat Ayşegül Çağatay yüzünden yara alırken Veli Saçılık'ın ise eli yaralandı. Yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.