< H&M'i Boykot Et Bony İşçisine Destek Ver!

İşten atılan BATİS üyesi Bony Çorap İşçisi Hakan Gürses Bağdat caddesi üzerindeki H&M mağazası önünde boykot çağrısı yaptı.

İSTANBUL - Çerkezköy'deki Bony Çorap fabrikasında çalışırken isten atılan Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası (BATİS) üyesi Hakan Gürses işe dönme mücadelesini sürdürüyor.
Çerkezköy'de Bony Çorap fabrikası ve satış mağazası önünde yaptığı eylemler nedeniyle fabrikaya 100 metre mağazaya ise 50 metre yaklaşmama cezası verilen Hakan Gürses, eylemlerini Bony Çorap ürünlerini satan mağazaların önüne taşıyor.
Hakan Gürses bugün işe dönme mücadelesinin 91. gününde İstanbul Bağdat Caddesi'nde bulunan H&M mağazası önünde boykot çağrısı yaptı.

BATİS Trakya Temsilcisi Fahri Koçan ile birlikte H&M Bağdat Caddesi Mağazası önünde pankart açan Hakan Gürses, müşteriler ve caddeden geçenlere bildiriler dağıtarak Bony Çorap'ın üretim yaptığı H&M mağazasından alış veriş yapmamaları ve mağazanın telefon mail ve sosyal medya hesaplarına Bony işçisinin işine geri alınmasını Bony Çorap fabrikasında işçi sömürüsüne son verilmesi mesajları bırakmalarını istediler.
Bony Çorap İşçisi Hakan Gürses konuşmasında "7 yıldır çalıştığım Bony Çorap fabrikasında, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için BATİS üyesi oldum. İşçiler tarafından işçi sağlığı ve iş güvenliği temsilcisi seçildiğini fakat sendikal çalışmalar hızlanmaya başlayınca tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldığını" belirtti.
İşe alınma talebiyle fabrika önünde direnişe başlayınca Bony Çorap patronunun şikayeti üzerine gözaltına alındığını fabrika ve mağazaya yaklaşmama cezası verildiğini aktaran Gürses" H&M mağazasında bizim ürettiğimiz ürünleri satıyor. Buradan aldığınız her üründe bizlere uygulanan baskı, sömürü, kadın arkadaşlarımıza uygulanan taciz ve sendika düşmanlığı var.
İşime geri dönünceye kadar Bony Çorap fabrikası patronu Hakan Gürses sendikal haklarımızı tanıyınca kadar H&M ve Bony Çorap ürünlerini satan mağazaları boykot ederek bizlere destek verin. H&M'nin mail, faks ve sosyal medya hesaplarına mesajlar bırakın" dedi.
Bağdat Caddesi'nde H&M mağazası önünde iki saati aşkın süre eylemi sürdüren Gürses ve Koçan'a pek çok H&M müşterisi ve caddeden geçenler destek vereceklerini belirtti.
Bony İşçisi Hakan Gürses ve BATİS Trakya Temsilcisi Fahri Koçan, mağaza önlerindeki boykot çağrılarını sürdüreceklerini belirterek saat
16.00'da eylemi sonlandırdılar.