Etkinliklerin başlamasıyla birlikte, Antakya EKA da kadınların toplumsal hayattaki yeri üzerine bir panel gerçekleştirdi.

11 Temmuz günü Samandağlı kadınların katılımıyla gerçekleşen panelde kadınların sosyal hayatta yaşadıkları sıkıntılar, ataerkil dil, taciz tecavüz ve devletin kadınlar üzerine yaptığı gerici açıklamalar ve marksizm ve feminizm üzerine sunumlar gerçekleştirildi.

Konuların sunumundan sonra kadınlarla çözüm üzerine uzun soluklu bir sohbet gerçekleştirildi.

Panel sonunda yeni tartışma günleri belirlenerek etkinlik sona erdi.

Bu yıl, festival alanında yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda. Konser alanı polis bariyerleri ile çevrilmiş ve polis tarafından alana arama noktası oluşturulmuş. Bu yoğun önlemler eşliğinde akşam saat 20.00 itibari ile festival kapsamındaki konserler başladı.

Geçen yıla oranla yoğun katılımlı geçen konserlerde ilk gün yerel gruplar ve son olarak Grup Abdal sahne aldı.

Mücadele Birliği Antakya