Van'ın Gürpınar, Saray, Gevaş ve Tuşba ilçesinde yapılan ev baskınlarında HDP ve DBP yöneticisi 15 kişi gözaltına alındı.

VAN - Van'ın Gürpınar, Saray ve Tuşba ilçelerinde polisin yaptığı ev baskınlarında HDP ve DBP üyesi 9 kişi gözaltına alındı.

Gürpınar'da yapılan operasyonda HDP ilçe yöneticileri Sinem Malal, Müslüm Yücel, Ahmet İnceler ve Nurettin Çalışma gözaltına alındı.

Tuşba ilçesinde ise DBP İlçe Yöneticisi Abdurrahman Olgun gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 5 kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.

Saray ilçesinde DBP ilçe yöneticileri Mehmet Salih Şahin, Mehmet Bora, DBP meclis üyesi Aydın Acar, HDP ilçe Yöneticisi Ahmet Dinler evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gevaş’ta da evlere yapılan baskınlarında aralarında HDP İlçe Eşbaşkanı Ali Sümer, HDP ilçe yöneticileri Salih Temel, Raci Aktaş ve Yusuf Bayar, HDP eski İlçe Eşbaşkanı Nezahat Sümer ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi bilinmeyen 6 kişinin İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü öğrenildi.

Van merkezde önceki gün gözaltına alınan 30 kişi dün serbest bırakılırken, Erciş'te 30 Haziran'da gözaltına alınan 36 kişiden adliyeye sevk edilen 32'sinin savcılık ifadeleri sürüyor.

Özalp'te ise AKP ilçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin öldürülmesi ardından gözaltına alınan 16 kişi 4 gündür emniyette tutuluyor.

Son bir hafta içinde kent merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda çoğunluğu DBP ve HDP yöneticileri olmak üzere 97 kişi gözaltına alınmış oldu.