Yazdır

Ceylanpınar'da 2 polisin öldürülmesi davasının 6'ncı duruşması yarın görülecek. Olaya ilişkin deliller polisi gösteriryor. Savcının mütalaa vermesi beklenirken, sanık avukatlarından Eyyüp Sabri Tinaş, cinayetin kimin tarafından işlendiğinin bilinmeyeceği ve faili meçhule dönüşebileceği uyarısı yaptı.

URFA - Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’ın evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili süren davanın 6'ncı duruşması yarın Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İki polisin öldürülmesine ilişkin iddianame ise, olayın geçtiği dairenin bitişiğinde oturmakta olan kişilerin bu daireyi eylemi gerçekleştirmek amacıyla kiraladıkları üzerine oluşturulmuş durumda.

İddianame yer alan bu yöndeki tüm delillerin çürütülmüş olmasına rağmen olaya ilişkin 4 kişi hala tutuklu bulunuyor.

 

10 Parmak İzinden Biri Tespit Edildi Parmak İzi Polise Ait Çıktı

Olaya ilişkin görülen davanın 5. duruşmasında ise evden çıkan 10 parmak izinden sadece birinin tespit edilebildiği ve parmak izinin ilçede görevli polis memuru Burak Koru'ya ait olduğu ortaya çıkmıştı.

 

İdddianamedeki Deliller Çürütülmesine Rağmen 4 Kişi Tutuklu

Cinayeti işledikleri gerekçesiyle yargılanmakta olan 9 kişinin ise olayın geçtiği dairede parmak izlerine rastlanmamıştı. Yargılanmakta olan 9 kişiden 4'ü tüm deliller çürütülmesine karşın halen tutuklu bulunuyor.

Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava konusu cinayet çözüm sürecinin bitirilmesinin gerekçelerinden biri olarak ifade edilmişti.

 

Savcıdan Mütalaa ve Ceza Talebi Bekleniyor

Sanık avukatlarından Eyüp Sabri Tinaş, görülecek duruşmada savcının mütalaa vereceğini, mütalaadan sonra savunma talebinde bulunacaklarını, bu duruşma değil, bir sonraki duruşmada karar beklediklerini söyledi. Dosyayı yakın tarihte incelediğini ancak henüz bir mütalaanın çıkmadığını belirten Tinaş, "Büyük bir ihtimalle bu duruşmada mütalaa verecek ve savcı ceza talep edecek" dedi.

 

Sanıklara Hukuksal Anlamda Verilebilecek Bir Durum Yok”

Dosyanın siyasi süreçle alakalı bir dosya olduğunu, dosyada tutuklu bulunan gençlerin üzerine atılı suçlara ait delillerinin bir bir çürütüldüğünü belirten Tinaş, “Bu gençlerin HDP'de yer almasından kaynaklı savcı ceza isteyebilir. Yoksa zaten hukuksal anlamda bu çocuklara ceza verilecek bir durum yok. Bu dosya ya FETÖ ya da bu gençlere yıkılacak. Şuan da müvekkillerimizin üzerinde hiç bir delil yok. Oysa bu cinayetin emniyet güçlerinden birinin işlediğine dair ciddi deliller mevcut” dedi.

 

Deliller Polisleri İşaret Ediyor”

Daha önce savcılık tarafından beyanı alınan polis memurunun ifadesinin dosya konulmadığını, avukatların tespitleri ile bu ifadelerin ortaya çıktığını hatırlatan Tinaş, "İlk ifadesinde 'Ben bu kişilerin evine hiç gitmedim' diyen polis memurunun daha sonra evde parmak izi tespit edildi ve dosyaya eklendi. Diğer polisin verdiği ifade ise 'biz onlar ile görüşmüyorduk' şeklindeydi, ancak daha sonradan ortaya çıktı ki bu kişiler olayın yaşandığı gece birlikte markete gitmişler. Bu bilgiler market sahibi Şeyhmus Sağlam'ın beyanın da ortaya çıkıyor. Aslında kuvvetli suç şüpheleri polisler üzerinde" diye belirtti.

 

Parmak İzi Çıkan Polis Hakkındaki Soruşturma Talebi Yanıtsız Kaldı

Tinaş, parmak izi evde çıkan polis memuru hakkındaki soruşturma taleplerine mahkemenin cevapsız kaldığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Bu dosya barış sürecini bitiren dosya olduğu için, bu kişilerin berat etmesi demek, kişilerin suç işlemediğini ortaya çıkaracak. Kimin işlediği ise bilinmeyecek. Hükümet nezdinde faili meçhul olacak ve böylece tespit yapılmadan barış süreci baltalanmış olacak."