Mersin Akdeniz Belediyesi Kayyımı kadın çalışanların sosyal medya hesaplarının araştırılması için emniyet müdürlüğüne dilekçe vermesinin ardından çalışanlar ifadeye çağrıldı.

MERSİN - OHAL'in ardından belediyelere atanan kayyumların uygulamaları 'Bu kadar da olmaz' denecek cinsten. Belediyelerdeki bütün çalışmaları durduran, atıl duruma getiren kayyumlar bir de çalışanları baskı altına almalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

DBP eşbaşkanı Yüksel Mutlu'nun tutuklandığı dosya kapsamında daha gözaltında iken Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge'nin kayyım olarak atandığı Akdeniz Belediyesi, her gün yeni bir uygulama ile gündeme gelmeye devam ediyor. İlk olarak İŞTAR Kadın Merkezi'ni kapattırarak, kadın çalışmalarının hepsini durduran kayyım, kadın çalışmalarında yer alanların hepsini de farklı yerlerde görevlendirdi.

Ancak bunları yeterli bulmayan Bilge, Kadın Müdürlüğü'ne atanan Arife Süzer'in ve Mart ayı içerisinde kadın çalışmalarında yer alan 28 personelin sosyal medya hesaplarının incelenmesi talebiyle Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazdığı ortaya çıktı.

Emniyete gönderilen yazıdan hemen sonra söz konusu personellerin emniyete çağrılarak ifadelerinin alındığı öğrenilirken, ifadelerde daha çok sosyal medya paylaşımlarının sorulduğu öğrenildi.