Sur'da toplumsal belleğin yıkımına izin vermeyeceklerini ifade eden kadınlar, "Bu hafızaya dönük bir saldırıdır, kaybedilmek isteniyor. Bu da çökertme planının bir parçasıdır" diyerek nöbete başladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Lalebey ve Alipaşa Mahallesi'nde TJA, HDP ve HDK Kadın Meclisi, bayram ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyaret öncesinde HDP Sur ilçe binasından zılgıtlarla Çeltik Kilisesi Sokağı'na kadar yürüyen kadınlar, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Eylemde HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, uzun zamandır Sur'da devam eden yıkıma karşı kadınlar olarak Sur halkıyla dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Sur'daki yıkımın amacının halkı tarihsiz, kültürsüz ve kimliksiz bırakmak olduğunu söyleyen Taşdemir, "Bin yıllardır süren bir medeniyet var. Bu hafızaya dönük saldırıdır, kaybedilmek isteniyor. Bu da çökertme planının bir parçasıdır. Ehmedê Xanî ve Roboski anıtı bunların bir parçasıdır. Kadınlar olarak bu zulme karşı Surlular ile beraberiz" dedi. Taşdemir, Sur'un yıkımına karşı başlatılan nöbete kadınlar olarak destek verdiklerini belirtti.

Açıklamanın ardından kadınlar Sur'da nöbete başladı. Akşam saat 20.00'de son bulacak nöbet eylemini, yarın demokratik kitle örgütleri devralacak.

Eylemde Rakka'da IŞİD çetelerine karşı şavaşırken hayatını kaybeden  Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan'ın da katıldı.