< İçişleri Bakanı'ndan Aydınlara Tehdit...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla başlattıkları açlık grevinin 111. gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gazetelere "Nuriye ve Semih ölmesin, çalışma hakları geri verilsin" diyerek çağrı yapan aydınları tehdit etti.

“İşimizi Geri İstiyoruz” sloganıyla başlattıkları açlık grevinin 111. gününde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için gazetelere “Nuriye ve Semih Ölmesin Çalışma Hakları Geri Verilsin” başlığıyla gazetelere ilan veren aydın ve sanatçıları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tehdit etti.

Soylu, twitter hesabından şöyle yazdı:

“Bugün bir takım gazetelerde DHKP-C terör örgütünün talimatlarına eksiksiz uyan, bu örgütün mensupları için, gerçekleri saptırarak ilan verenler

Başınıza gelen en ufak olayda yardım istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz,

Savcılara ve hakimlere de güvenmiyorsunuz

Ancak terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz!

Hepimizin devletini terör örgütü karşısında hareketsiz ve etkisiz hale getirmek, suçlu göstermek için yola çıkanklar…

Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız?

Peki terör örgütlerine cesaret vermek iiçn bu ilanı yayınlayanlar?”

 

İşlerine dönme talebiyle 111 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için 111 isim iktidara çağrı yapmıştı. “Nuriye ve Semih Ölmesin Çalışma Hakları Geri Verilsin” başlığıyla yapılan çağrıda:

“Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan sadece ikisi. İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar. 111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir” denilmişti.

 Metnin altına içlerinde Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Ferzan Özpetek, Fatih Portakal, Hayko Çepkin, Halil Ergün, Korkut Botatav, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Menderes Samancılar, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Selçuk Yöntem, Türkan Elçi, Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay’ın da olduğu aydın, sanatçı, milletvekili ve insan hakları savunucusu imza atmış ve Hürriyet, Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerine ilan vermişti.