Yazdır

1 Haziran günü "Taşerona Hayır Kadrolu ve Sendikalı Çalışmak İstiyoruz" diyerek iş bırakan 13" Yüzyüze" işçisi iki gündür Uluslararası Af Örgütü Türkiye Merkez Ofisi önünde 09.00-18.00 saatleri arasında oturma eylemi yapıyor.

Henüz Af Örgütü olumlu bir adım atmazken, Yüzyüze ekibiyle dayanışmaya gelenler ve taşeron çalıştırmasına karşı tepkiler artıyor.

Af Örgütü önünde iki gündür oturma eylemi yapan işçileri, çevredeki binalarda çalışanlar ziyaret ediyor.

Eylemi duyan devrimci örgütlerden, siyasi partiler, sendika ve meslek odalarından emek dostları Yüzyüze ekibini yalnız bırakmıyor.

Genelde "İnsan hakları ihlallerine karşı çalışan yürüten uluslararası bir örgütte taşeron çalışma mı olur?" tepkisi öne çıkıyor.

Yüzyüze çalışanlarını bugün kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı İşkur önünde eylem yapan DİSK üyesi işçiler desteğe geldi.

Sorunlar kaygılar ortak, kazanımda elbette hep birlikte mücadeleyle olacak. DİSK üyesi işçiler dayanışma içinde olacaklarını belirterek ayrılıyorlar Yüzyüze çalışanlarından.

Diğer yandan Af Örgütü'nün kadrolu çalışanları, DİSK'e bağlı Sosyal-İş sendikasının üyesi ve aşağıda iki gündür süren eyleme rağmen yukarıda çalışma devam ediyor.

Aynı iş yerindeki işçilerin taşeron çalışmaya karşı iş bırakmış olması ve üzerinden 7 gün geçmesine ve tüm aşamaları yakından bilmesine rağmen tamamen sessiz kalması ise genel olarak sendikalardaki durumu bir kez daha ortaya koyuyor.

Sendikasız taşeron işçiler, Sosyal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu işyerlerine dayanışma çağrısında bulunuyor.

Uluslararası Af Örgütü Yüzyüze çalışanlarının talepleri ise taşeron çalışmaya son verilerek tüm çalışanların kadrolu ve sendikalı olarak eşit şartlarda çalışması.

Uluslararası Af Örgütü tanıtımında"1961'den beri tüm dünyada insan hakları ihlallerinin sonlanması için çalışıyoruz" diyor. Fakat, Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye şubesi yönetimi, sokakta yüzyüze destek çalışması yapan çalışanlarına taşeron çalışmayı dayatıyor.

Diğer yandan pek çok uluslararası demokratik kitle örgütünün de taşeron işçi çalıştırmakta olduğu gerçekliği var ortada. UNICEF, Greenpeace, AKUT, WWF gibi uluslararası demokratik kitle örgütünün taşeron şirketlerle çalışma yürüttüğü biliniyor.

Yüzyüze işçileri, taşeron çalışmanın tüm iş kollarına yayıldığı bir süreçte, Uluslararası Af Örgütü’nde taşeron çalışmaya karşı mücadele verdiklerini ve bu mücadelenin de kadrolu ve sendikalı olarak işe dönmeyle sonuçlanmasının önemli olduğunun farkında olduklarını ifade ediyorlar.

Uluslararası Af Örgütü Yüzyüze işçilerinin kadrolu ve sendikalı olarak işlerine geri dönmeleri onların kararlı duruşları ve emek dostlarının desteğiyle mümkün.

Yüzyüze işçileri her gün saat 09.00-18.00 arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Merkez Ofisi, Kemeraltı Cad. No:31 Adahan Karaköy adresinde olacak.