Adana Akkapı mahallesinde Gezi Ayaklanmasının 4.yılında yapılacak eylem 4 Haziran günü saat 20.00’da kitlenin Özezen petrolünün önünde toplanmasıyla başladı.

Çevik kuvvet, akrepler, tomalar mahallenin dört bir yanını tuttu. Polisler mahallede hiçbir yürüyüşe izin vermeyeceklerini ve bir durumda saldıracaklarını söyledi. Kitle ile polis arasında tartışma yaşandı. Ve kitle Muhtarlık Parkına gidip, etkinliğe orada devam edeceklerini söyledi.

Polis Muhtarlık Parkı’nın çevresini sardı.

Etkinlik, Gezi başta olmak üzere tüm ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başladı. Etkinlik müzikle devam etti. Ardından serbest kürsüye geçildi.

Serbest kürsüde Akkapı'nın Gezi ayaklanması döneminde büyük şeyler başarmış bir mahalle olduğu, bugün devletin Gezi gibi bir ayaklanmadan ne kadar korktuğu, bundan kaynaklı bu etkinliğe dahi bu kadar önlem aldığından ve OHAL'i uzattığından bahsedildi. Ve böyle bir süreçte Gezi ruhunun tekrardan yaşatılmasının önemi üzerine konuşuldu.

Konuşmalar sürerken polislerin de kışkırtmasıyla küçük bir provokasyon oldu. Etkinlik daha sonra şiir ile devam etti.

Etkinlikte "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", "Gezi Şehitleri Ölümsüzdür", "Bu Daha Başlangıç Zafere Kadar Devrim" sloganları atıldı.

Polisler etkinlik alanına gelen halkı uzaklaştırmaya çalışırken, etkinlik kitlenin Çav Bela ve Gündoğdu Marşlarını söylemesiyle son buldu.