< Mayıs Ayında Toprağa Düşen Devrim Savaşçıları Onurumuzdur

 

İsviçre'nin Basel kentinde Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin çağrısı ile 26 Mayıs günü saat 18.00'de şehir merkezi olan Markplatz'da bir açıklama yapılarak Mayıs ayında ölümsüzleşen devrim savaşçıları anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma Kürtçe, Türkçe yapılan açıklamaların ardından Şehit Namirin sloganları ile sonlandırıldı. Anmaya diğer devrimci parti ve kurumlar da destek verdi.

Anmada okunan açıklamada Mayıs ayının Türkiye ve Kürdistan topraklarında sayısız devrim savaşçısının faşist devlete karşı devrim için, sosyalizm için savaşırken toprağa düştükleri ay olduğu söylendi.

DKP Önderi ve Birleşik Özgürlük Güçleri Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu, Aliboğazı Şehitleri 12’ler, HPG savaşçıları, YJA-Star Askeri Konseyi üyesi Nalin Muş, Helin Dersim, Haki Karer, Halil Çavgun, Mehmet Karasungur, Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Anyık, Mahmut Zengin, Gurbet Aydın, bu yiğit devrim savaşçıları akla ilk gelenler.

Faşist Türk devletinin ve dinci faşist iktidarının katliam ve cinayetlerdeki başlıca amacının Türkiye ve Kürdistan devrimini ezmek, ortadan kaldırmak olduğu söylenen açıklamada bu katliamlarda yalnız olmadığını, başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin gizli/açık desteğini arkasına aldığı vurgulandı; “Çünkü, bunlar da en az faşist Türk devleti kadar birleşik devrimimizin zaferinden, Türkiye’nin sosyalizmin kollarına düşmesinden korkuyorlar” denildi.

Bu saldırılara rağmen devrim savaşçılarının devrimin zaferi için gözünü kırpmadan ölüme gittiğini, her katliamdan, her cinayetten sonra devrim ateşinin daha da yayıldığını, daha da kavurucu bir güce ulaştığını söyleyen açıklamada “İşte Rojava’da, Kürdistan’da Türkiye’de toprağa düşenlerimiz; işte bu topraklarda canını feda etmeye hazır on binlerce insanımız. Şairin dediği gibi 'Halkız biz, Yeniden doğarız ölümlerde' ve her ölümden sonra yeniden doğduk, çoğaldık, Denizlere akan nehirler olduk.

Bugün hala ayaktaysak, bu gün hala devrim bayrağını yükseklerde dalgalandırıyorsak bunu toprağa düşen devrim savaşçılarına borçluyuz. O yiğit devrim savaşçıları ki, idam sehpasında bayrak gibi dalgalanmasını bildiler, o yiğit devrim savaşçıları ki, işkencede devrimin türküsünü söylemeye devam ettiler, O yiğit devrim savaşçıları ki, ölümün üstüne üstüne yürüdüler. Onların bizlere bıraktıkları mücadele bayrağını dalgalandırmak, onların bizlere devlettiği mirası yaşatmak, geliştirmek, zafere taşımak boynumuzun borcudur ve bunu mutlaka başaracağız” denilerek sona erdi.

Şehit Namirin !

Devrim Savaşçıları Ölümsüzdür !

Faşizmi Yeneceğiz Halklarımız Kazanacak!

Basel’den Leninistler