Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmalarının ardından serbest bırakılmalarına yönelik eylemler de başlıyor.

Ankara'da yaşayan 76 yaşındaki şair Abdullah Nefes sosyal medyada sayfasında; "Var mısınız bizimle greve? 76 yaşındayım. Ölümüne..." paylaşımında bulundu.

Ardından İstanbul'da yaşayan 73 yaşındaki şair Selah Özakın da şair dostunun çağrısına sosyal medya sayfasında "Semih ve Nuriye'nin tutuklandıklarını öğrendiğimden beri burnumdan soluyordum. Dostum Abdullah Nefes’in 'var mısınız benimle greve? 76 yaşındayım. Ölümüne...' yazısıyla düştü ana anasayfaya! Hiç düşünmeden 'VARIM!' dedim.

O 76, ben 73 yaşımızdayız. İkimiz de şiir derdine düşmüşüz. Ve bu çocukların göz göre göre ölüme terk edilmeleri bizim derdimiz.

Zaten derdi olmayan şiir yazamaz ki! Zaten en güzel şiir, hayatla ölüm arasındaki anda yazılmazsa ne zaman yazılır! Ve kavga değilse şiir, şiir değildir!

Abdullah’la ben, dostumuz Adnan Yücel’in dediği gibi 'şiirler yeniden doğacak kıvamda' dizesine uygun davranacak, bütün okyanusların yolunu gözlediği şiiri, o çocuklara sahip çıkmak için başlatacağımız direnişimizle yazacağız" diyerek kendisinin de açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Şair Selah Özakın açlık grevi eylemine yönelik kararlılığını ise "Ya bu çocukları bırakın ya da ben ve Abdullah Nefes'in açlığı altında nefessiz kalın!" diyerek belirtti.

Selah Özakın açlık grevi eylemini "Abdullah Nefes ve benim Pazartesi başlayacağımız açlık grevi Nuriye ve Semih'in hukuksuz tutuklanmasına karşı sokaktaki insanın tavrıdır" diyor.

Açlık grevine ilişkin "kimseye yok sözüm kendi bedenime geçer hükmüm haksızlığa direndiğim kadar özgürüm" diyen Özakın, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın özgürlüklerine kavuşmaları ve işlerine geri dönebilmeleri için bir şeyler yapabilme amacını ve çabasını özetlerken açlık grevi eylemine ilişkin yorumlara da bir yanıt vermiş oluyor.

Selah Özakın 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 13.00 itibariyle Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda Açlık Grevi eylemine başlayacak.

Ankara'da açlık grevine başlayacak olan Abdullah Nefes ise yer ve saati ayrıca bildirecek.