< KESK İstanbul "Üyelerimiz Derhal Serbest Bırakılsın"

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri adliye önünde yaptıkları açıklamayla HDP ve HDK'ye yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

İSTANBUL - Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, 7 Şubat'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) çalışanlarına yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan üyeleri Döne Gevher ve Hıdır Doğan için Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada, "Keyfi gözaltı ve tutuklamalara hayır, baskılar bizi yıldıramaz" pankartı açılarak, sık sık "Sendika KESK'tir, KESK bizim onurumuzdur" sloganları atıldı.

Türkiye'de son yıllarda muhalif kesimlerin yoğun bir cadı avı ile karşı karşıya kaldığını söyleyen KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Bizim 30 yıldır yürütmüş olduğumuz sendikal hak ve özgürlükler, demokrasi, emek, barış mücadelemize yönelik faaliyetlerimiz kriminalize ediliyor. Özellikle AKP'nin yürütmüş olduğu tek adam tek parti rejimine karşı muhalefet yürüten, alternatif düşüncelerini ifade eden, açıklamalar yapan üyelerimiz yoğun bir baskı ile karşı karşıya bırakılıyor. Arkadaşlarımıza yöneltilen tüm suçlamalar, anayasal, sendikal hak ve özgürlükler çerçevesinde yürüttükleri faaliyetleri olduğunu görüyoruz. Bu, çalışmalarımızın da hukuksuz bir şekilde kriminalize edildiği anlamına geliyor. İktidarın bu politikasını protesto ediyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasını yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu Sözcüsü Ayfer Koçak, "Arkadaşlarımız kamusal alanda çalışan, adresleri belli ve çağrıldıklarında rahatlıkla ulaşılabilecek kişilerdir. Buna rağmen gece baskınlarıyla çocuklarının gözleri önünde, silahlar gölgesinde gözaltına alınmışlardır. Son yıllarda yoğun olarak karşılaştığımız bu uygulama ile ülke açık cezaevine dönüşmektedir" dedi. KESK olarak her dönem doğru bildikleri yerde durduklarını ve doğru bildiklerini söylediklerini aktaran Koçak, bunun için hiçbir iktidardan icazet almadıklarını söyledi. Koçak, "Ancak bir dönemin açılımlarına göre hak olarak tanımlanan eylem ve etkinliklerin, OHAL döneminde insanlara karşı birer suç kozuna dönüştürülmesi bir kumpas yaklaşımı olarak görüyoruz. OHAL, baskı ve zor aygıtlarıyla iktidarın yerini sağlamlaştırması için kullanılıyor. Biat kültürü yaratılıyor, bu yanlıştır ve toplumu geriye götürür. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. KESK olarak bir kez daha tekrar ediyoruz ki, KESK biat etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Üyelerinin derhal serbest bırakılmasını talep eden Koçak, mahkemeye sonuçlanıncaya kadar adliye önünden ayrılmayacaklarını belirtti.