Münih’te 17 Şubat tarihinde 54. kez düzenlenen NATO Güvenlik Konferansı, uluslararası birçok örgüt, parti ve sendikaların yer aldığı, “NATO Güvenlik Konferansına Karşı Platform”un gerçekleştirdiği eylemle protesto edildi.

Emperyalist ülkelerdeki silah tekellerinin temsilcilerinin bir araya geldiği “Münih Güvenlik Konferansı” adı verilen toplantıda emperyalistlerin bölgesel ve küresel güvenlik konuları görüşülüyor. İstihbarat ve askeri konularda emperyalist sistemin en önemli zirvesi sayılan Münih Güvenlik Konferansına 21 ülkenin başkanı ile 80'den fazla ülkenin dışişleri ve savunma bakanları katılıyor. Konferansa ayrıca aralarında uluslararası büyük tekellerin üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin de bulunduğu 600’ün üzerinde davetli de katılım gösteriyor.

Alman polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı konferansı 3 gün boyunca 4 bin polis 24 saat boyunca koruyacak.

Konferans her yıl Şubat ayında, 4 gün boyunca Almanya Münih'teki Bayerischer Hof Otelinde toplanıyor. Yine her yıl, gelenekselleşmiş bir şekilde, kentte düzenlenen büyük bir miting ile protesto ediliyor.

Bu yılki protestolar Karlsplatz'ta başladı ve Marienplatz'a yapılan yürüyüşle devam etti; burada yapılan bir mitingle de sona erdi. Kötü hava koşullarına rağmen coşkulu geçen ve yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı eyleme Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de katılım oldu.

Protesto eyleminde TKEP/Leninist imzalı, Almanca “Zafere Kadar... Devrim” yazılı pankart da açıldı.