Afrin savunması 25. gününde. Son dört gündür işgalci güçler hava saldırıları ile ilerlemeye çalışıyor. Hava saldırıları oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yoğun hava saldırılarına rağmen Afrin’i savunan devrimci güçler işgalcilere ağır darbeler vuruyor. Son günlerde bir helikopter, bir Bayraktar keşif uçağı düşürüldü.

Üç gün kapanan hava sahası ile hiçbir varlık gösteremeyen faşist devlet ve onun beslemeleri teknik kullanarak bunu gidermeye çalışıyorlar. Özellikle Cinderese ilçesine aralıksız bir şekilde havan, obüs ve tank atışları yapılıyor. Bunun sonucundaki stratejik olan DerBelelot köyü faşistlerin eline geçti. Cinderese’de yakın zamanda şehir savaşı başlayabilir. Cinderese düz bir alan olduğundan, savunulması önemli.

Dün Afrin merkezde Kongre Star’ın çağrısıyla binlerce kadın işgale karşı Afrin için yürüdü. Her ne pahasına olursa olsun Afrin’i savunacaklarını vurguladılar. “Kobane’de Mirkan ruhuyla kazandık, Afrin’de Avesta ruhuyla kazanacağız” dediler.

LGB savaşçıları olarak cephe hattında çetin çatışmaların içinde Afrin’i savunmaya devam ediyoruz. Bedeli her ne olursa olsun devrimi ve Afrin’i savunmaya devam edecek ve zaferi mutlaka kazanacağız. Düşersek de bu uğurda dövüşürken düşeceğiz!

TKEP/Leninist LGB

Afrin