3.Havaalanı inşaatı, işçilerin hak gaspları, iş cinayetleri vb konuları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Birkaç gün önce gelen inşaat sırasında iş cinayetinde ölen işçilerin sayısının 400 olduğu haberinin ardından, bu defa da işçiler barınma koşulları nedeniyle ayaklandı.

Akpınar kampındaki yaklaşık 300 işçi, 13 Şubat günü, barındıkları tek kişilik odaların 2’ye, 2 kişilik odaların 4’e, 4 kişilik odalar ise 6 kişiye çıkarılmasını ve servis koşullarını protesto etti.

Akşamüzeri kampta toplanan yüzlerce işçi, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atarak, kamp amirliğine yürüdü. Jandarma kamp amirliğinin önünü kapatırken, İstanbul Grand AirPort (İGA) Kamp amirliği “İGA bünyesinin odalardaki kişi sayısının arttığından haberi yok, lütfen odalarınıza geri dönün” açıklaması yaptı.

İşçiler görüşmeler için 3 kişilik bir komite kurdu, kararın akşama kadar geri alınmaması halinde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

"Ölümüne çalışanlar, ölümüne direnirler" sloganıyla ayaklanana işçiler, görüşmeler sonucu taleplerini kabul ettirdi.

Yemek sorunu, odalardaki tahta kurusu sorunu, tuvaletlerdeki koku ve kirlilik sorunu çözülecek, boş odalar tespit edilecek 6 kişi kalan işçiler boş odalara sevk edilecek.