Yazdır

HDP (Halkların Demokratik Partisi)’nin 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştireceği 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi HDP ve HDK’ye yönelik gözaltılar sürüyor.

Afrin’e saldırıların başladığı günden bu yana hemen her sabah yeni baskın ve gözaltı haberleri ile başlıyoruz güne. Bu sabah da HDP bileşeni birçok siyasi parti ve kurum temsilcisinin evlerine baskınlar düzenlendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi, SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya İstanbul’da evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit'in de İzmir Menemen'deki evine polis baskını yapıldı, Koçyiğit'in olmadığı evde, bilgisayar ve telefon gibi teknik cihazlara el konuldu.

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Diyarbakır'daki DBP Genel Merkez irtibat bürosuna geldiği sırada polislerce gözaltına alındı.

Kongreye 3 gün kala yapılan operasyon kapsamında İstanbul’da 31 kişi, İzmir’de ise 42 kişi gözaltına alındı. Onlarca kişi hakkında da gözaltı kararı var

Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Hasanpaşa Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltıların ardından HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, bu gözaltı ve tutuklamaların kongre çalışmalarının kesintiye uğratılması, moral bozması için yapıldığına dikkat çekerek, “Gözaltılar aynı zamanda savaş karşıtları ve sahada HDP’nin çalışıyor olmasını göstermemek adına bilinçli özel bir uygulama. Savaşın karşısında farklı görüş ifade eden, sözünü söyleyen, hükümetin politikalarını desteklemeyen ve onun karşısında söz kurabilecek herkesi de burada baskı altına alarak sahadan çekme uygulamasına tabi tutuyor. Biliyorsunuz ‘savaşa ilişkin toplumun her kesiminden onay aldım’ mesajı veriliyor. Kurumlardan tutun tek tek bireylere kadar… Oradan farklı bir sesin çıkışı kurguyu bozacaktır. Özellikle de HDP’ye bu son dönemdeki yönelimler bu nedenle yapılıyor” dedi.

Özellikle Afrin’e yönelik işgal girişiminin ardından kendisine karşı yükselen en cılız sesi bile bastırmak için tüm gücüyle saldıran, ülkeyi bir cezaevine çeviren devlet, bu saldırılarıyla halkları yıldıramayacak.

Daha güçlüyüz. Biz kazanacağız.