Afrin savunması 20. gününe girerken, tüm görkemiyle ve destansı kahramanlıkları ile devam ediyor. Dün devrimci güçlerin operasyonuna güçlerimiz de katılmıştı. Bilbile’ye bağlı bir köyde güçlerimizin de olduğu saldırıda bir çok işgalci güç öldürüldü. Elbiske köyünde bir tank ya da Hammer imha edildi. Ölü ve yaralılar var. Ard arda gelen tank imhaları, işgalci güçleri korkutmuş olmalı ki, iki gündür tank ve araç hareketliliği yok denecek kadar az. İşgalci güçler hava desteği olmadan bir adım ileri atamıyorlar, savunma pozisyonundalar.

Teknik üstünlüğe karşı savaştığımız için, her savaşçının soğukkanlı olması ve seri düşünmesi hayati önem taşıyor. Kamuflajın ve keşif uçaklarının geçişi sırasında hareketsiz kalmanın önemi büyük. Bazen ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgi haline gelebiliyor bu. İsgalci güçlerin savaşı yürütme tarzı teknik üstünlüğe dayanma şeklinde. Burada disiplin ve araziyi iyi tanıma, başarı için önemli bir etkendir.

Afrin dört tarafı dağ silsilesi ve tepeleri olan doğa ve tabiat harikası bir şehir. Yerleşim yerlerinin çoğu tepelerde ve yüksek dağlarda. Düz arazide yerleşim çok az. Dağlık bir arazinin olması, bize büyük avantaj sağlıyor. İşgalci güçlerin hiç bir şansı yok. İşgalci güçler her ilçede, köyde ve yerleşim yerinde büyük bir direnişle karşı karşıya kalacaklar. Şimdiden tökezlemiş ve savunmaya geçmiş durumdalar. Siye ve Cinderese'ye top atışları devam ediyor.

TKEP/Leninist LGB

Afrin