Yazdır

Dün savaşçı güçler Bilbile ve Reco bölgelerinde Dikmetaş ve Sexurxe köyünde saldırı başlattı. Yoğun çatışmalar yaşandı. Savaşçılarımızın da yeraldığı operasyon başarıyla tamamlandı. Elimize birçok mühimmat geçti. Çatışmalar sonucunda isgalci güçler geri çekildi. Faşist devlet Afrin’de ilerleyemediginden dolayı yalan ve kirli oyunlara başvuruyor.

Dün Cizre ve Şengal’den gelen binlerce kişi Afrin merkez ve Cinderese’ de görkemli bir yürüyüş yaptı. Afrin ve Rojava halkı işgalci güçlere gözdağı verir gibi obüslerin ve top atışlarının altında topraklarını sonuna kadar savunacakların ifade ettiler. Cinderese’ye yüzlerce araçlık bir konvoyla gidildi. Halaylar sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Son günlerde çatışmaların yoğun yaşandığı ilçelerden biri de Bilbile (Bülbül). Bilbile’de Afrin’in en yüksek dağlarından biri var. Bu dağ bölgeyi tam olarak hakimiyet altına alıyor. Bundan ötürü çok önemli. Aslında Afrin’deki bütün bölge dağlık. Her dağın ayrı bir önemi var. TC’nin burda başarı kazanması çok zor, hatta mümkün değil. Savaş kapasitesi açısından da yeterlilikten uzak olduğunu vurgulamak gerek. Savaşçı niteliği yok. Teknik kullanarak ilerlemeye çalışıyorlar, bunu da beceremiyorlar. Bizler onlarca savaş uçağına, yüzlerce tank ve obüslere, binlerce faşist sürüsüne karşı devrimimiz için savaşıyoruz. Onların her tür silahı var, bizim ise haklarımızın desteği, inancımız ve insanlık onurunu temsil etme bilincimizden başka bir şeyimiz yok. Tam da bu nedenle biz kazanacağız!

TKEP/Leninist LGB

Afrin