Yazdır

Gün yoğun çatışmalarla başladı. Afrin'de çatışmalar yoğun olarak beş bölgede devam ediyor. Çatışmalar ağırlıklı olarak Cinderese, Reco, Bilbile, Siye, Castello tepesinde yaşanıyor

Reco cephesi ilk günden bugüne kadar savaşın en yoğun olduğu bölgelerden biri. Savaş uçakları ve obüslerle hep saldırı altında. Cephede günlük değişmeler yaşanıyor. İşgal ordusu besleme çeteleriyle beraber burada büyük kayıplar veriyor.

Cinderese, Reyhanlı ve İdlib’e bakan bir ilçe. Reyhanlı’da çetelerin bir kampı var. Bu kamp sayesinde çeteler İdlib’e istedikleri her türlü sevkiyatı yapıyorlar. Cinderese diğer bölgelere nazaran daha düz bir bölge. Dağlık bir bölgeden çok açık bir araziye sahip. Faşist ordu ve onun beslemeleri buraya her türlü tekniği kullanarak saldırıyorlar. Şehir merkezi ve köyler dahil hava ve obüs saldırıları çok yoğun olduğundan, sivil kayıplar özellikle burada çok fazla oldu. Cinderese’ye bağlı Hamam köyünde aralıksız çatışmalar yaşanıyor. Bu köy iki günde bir el değiştiriyor. Heman köyü sınırla iç içe olan bir köy.

Siye (Arapça ismi Şeyh İl Hadid) ve diğer bölgelerde savaş çok çetin ve sert bir şekilde devam ediyor. Bizler Leninist savaşçılar olarak Afrin’i bedeli ne olursa olsun savunmaya devam edeceğiz. Bu insanlık dışı ve barbarca saldırıdır. Bu savaşta her birey tarihsel görevini yapmak zorunda. Leninist savaşçılar olarak herkesi bu büyük tarihsel direnişte görev almaya çağırıyor ve soruyoruz: Şimdi değilse ne zaman!

Burjuva medya yalan haberlerle sanki Afrin düşürmüş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Bütün gelişmiş tekniğe, yasaklanmış silahlara rağmen Türk ordusu çok az bir ilerleme kaydetti. Bu da kara gücünden çok hava saldırıları ile yapıldı. Faşist devlet bütün askeri olanaklarını ortaya koyarak varını yoğunu bu savaşa vermiş durumda. Yıkılışı halkların mücadele birliği ile olacaktır.

YPG-YPJ, QSD ve enternasyonalist savaşçılar olarak güç dengelerinin eşitsiz olduğu bu savaşta, tarihe yeni destanlar katarak mücadelemize devam ediyoruz. Bu savaşta yenilen faşizm olacaktır. Bu savaşta Kürt halkı ve Ortadoğu haklarıyla birlikte birleşik devrim kazanacaktır!

Leninist Gerilla Birlikleri savaşçıları olarak ilk gününden beri savaşın her cephesinde yer alıyoruz. Teknik imkanlar elverdiği oranda cephe günlüğünü iletmeye devam edeceğiz.

TKEP/Leninist LGB

Afrin