< < “İşimizi Geri Alacağız”

OHAL kararnameleriyle ihraç edilen KESK üyeleri, eylemlerinin 51. haftasında Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Kadıköy Altıyol'da oturma eylemlerine devam etti. Eylemlerde, Ankara'da OHAL Komisyonu'na yürümek isteyen kamu emekçilerine yönelik saldırı protesto edildi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda "İşimizi, ekmeğimizi geri alacağız" ve "Direnen KESK'li kamu emekçileri serbest bırakılsın" pankartı taşıyan emekçiler, "İşimizi geri alacağız", "Gözaltılar serbest bırakılsın", "AKP'nin memuru olmayacağız" sloganlarını attı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mesut Mike, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun önünde açıklama yapmak isteyen emekçilere polisin saldırdığını hatırlattı. Mike, "Ankara'da bulunan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun önünde sesimizi yükseltmek ve neden işten atıldığımızı bir kez de komisyona doğrudan sormak için gittik. Komisyonun bir an evvel çalışmalarını hızlandırmasını, açlığa mahkum ettiği binlerce insanı işine döndürmesini istemekti niyetimiz. Maalesef ki, tamamen barışçıl, demokratik ve anayasal güvence altına alınmış bir eylem olan basın açıklaması yapma hakkımız polisler tarafından engellendi. Arkadaşlarımız darp edilerek gözaltına alındı. Devletin polisi yasaları çiğneyerek bizi susturmaya, sindirmeye çalıştı" diye konuştu.

Gözaltındaki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını isteyen Mike, şöyle devam etti: "İşini isteyen insanları darp etmek, gözaltına almak suçtur, polis suç işliyor. Derhal bu yanlıştan dönün ve arkadaşlarımızı serbest bırakın. Bizim ilk günden bu yana tek bir talebimiz oldu; işimizi geri almak. Bunun haklı ve meşru bir talep olduğunun bilinciyle her yerde sesimizi çıkardık, bundan sonra da çıkarmaya devam edeceğiz. Baskılarla, gözaltılarla, tutuklamalarla bizi susturamayacaksınız ve korkutamayacaksınız. Bugüne kadar hiçbir iktidarın önünde diz çökmedik, AKP iktidarına da boyun eğmeyeceğiz."