Afrin’e yönelik işgal girişiminin başlamasının ardından, işçi,emekçi, öğrenci ve kadınlardan savaşa karşı tepki giderek artıyor. Kürt halkının kazanımlarını içerde boğmak isteyen dinci-faşist iktidar, içerde de şoven dalgayı, milliyetçi, faşist zehri giderek yükseltiyor.

Buna karşı 4 Şubat Pazar günü İstanbul’un emekçi semtlerinden olan Sarıgazi’de işçiler, öğrenciler, emekçi kadınlar bir araya gelerek hem güncel süreci değerlendirdi, hem de Kürt halkıyla birlikte mücadeleyi nasıl yükselteceğini tartıştı.

Gerçekleştirilen buluşmada bugün Afrin’e yönelik işgal girişiminin içerde, dışarda emekçilere, işçilere daha fazla yoksulluk, kan, acı getireceğini söyleyen Sarıgazi halkı, hem şovenizme karşı, hem de içerdeki baskılara karşı farklı biçimde siyasal çalışmaların (halk toplantılarının, bildiri dağıtımlarının...) yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

Buluşma tazelenen çaylar ve sürece dair sohbetlerin ardından sonlandırıldı.

Sarıgazi'den Mücadele Birliği Okurları