Yazdır

KHK ile İstanbul’da ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri haksız, hukuksuz ihraçlara karşı Bakırköy ve Kadıköy’deki eylemlerine bugün de devam ettiler.

İSTANBUL - Kadıköy Altıyol’da “KHK’lar gidecek biz kalacağız!” pankartını açan kamu emekçileri “İşimizi geri istiyoruz!” sloganıyla saat 14.00’te eyleme başladılar.

KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri adına konuşan KHK ile ihraç edilen öğretmen Songül Tunçdemir  KHK saldırılarının teşhir edilmesiyle başlarken Bakırköy ve Kadıköy’de de eylemlerin sürdüğü belirtildi. “Yaşam hakkımıza, onurumuza, geleceğimize sahip çıkmak, eşit, adaletli ve özgür bir yaşamı savunmak için direniyoruz” denildi.

Bin bir emekle elde ettikleri işlerinin haksız, hukuksuz bir şekilde ellerinden alındığına değinilen açıklamada ihraç saldırılarına karşı adres gösterilen OHAL Komisyonu’nun aslında “oyalama komisyonu” olduğu teşhir edildi. Gerici uygulamaların ve hukuksuzluğun artması teşhir edilerek saldırılara karşı çıkanların ise baskılarla sindirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Afrin'e yönelik savaşa da değinilen açıklamada; savaşın yarattığı acı ve yıkımlara dikkat çekilerek “Bedelini emekçilerin ve halkların ödeyeceği savaş politikalarının karşısında olduğumuzu bildiriyoruz ve halklar kardeştir diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İşlerine geri dönebilmek için 324 gün açlık grevi gerçekleştiren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın da selamlandığı açıklamada; Bakırköy’de direnen Narin Duru’nun evine yapılan baskınla gözaltına alınması protesto edilerek “Narin Duru arkadaşımız yalnız değildir ve mücadelesi meşrudur, derhal serbest bırakılsın” denildi.

Mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulanarak sonlandırılan açıklamanın ardından saat 16.00’ya kadar müzik yayını ve imza kampanyası eşliğinde oturma eylemi sürdürüldü.

Eylem boyunca “KHK’lar gidecek biz kalacağız!”, “Nuriye Semih onurumuzdur!” sloganları atıldı.

 

Bakırköy

Bakırköy'de eylemlerini sürdüren kamu emekçileri destekçileriyle beraber Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda pankart ve dövizlerini yerleştirerek saat 14.00'te oturma eylemlerini başlattılar.

Alana "İşimizi, ekmeğimizi geri alacağız" yazılı pankart, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğrafları ile tutuklu  öğretmen Nazife Onay'ın fotoğrafı yerleştirildi.

Alanın düzenlenmesinin ardından "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız!", "AKP gidecek biz kalacağız!" sloganları haykırıldı ve  Nuray Şimşek bir konuşma yaptı. Bir yıldır direndiklerini belirterek konuşmasına başlayan Şimşek hiçbir suçlama yöneltilmeden KHK ile işten atıldıklarını ifade etti.

"Evimize çekilip susmak yerine buradayız" diyen Şimşek basının da kendilerine yer vermediğine dikkat çekti. Savundukları değerler ve mücadeleleriyle haklı olduklarını vurgulayan Şimşek inşa edilmek istenen tek adam rejimine, gericiliğin artmasına, muhalif kesimlerin tutuklanmasına dikkat çekti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alındığını hatırlatan Şimşek, "Biz savaş halk sağlığına zararlıdır diyen doktorlarımızın yanındayız. Savaşa hayır barış hemen şimdi demeye de devam edeceğiz" dedi. Evi basılarak gözaltına alınan, ihraç edilen sağlık emekçisi Narin Duru'nun serbest bırakılmasını isteyen Şimşek, ev baskınları ve gözaltılara tepki gösterdi.

Artan işsizlik, yoksulluk nedeniyle emekçilerin kendini yaktığına, intihar ettiğine dikkat çeken Şimşek "Biz bu karanlığa, bu iktidara mahkum değiliz. İşte biz bu yüzden burada olmaya devam edeceğiz. Kazanana kadar da direniş sürecek" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şimşek'in konuşması sırasında "Yaşasın halkların kardeşliği!", "Zafer direnen emekçinin olacak!" sloganları atıldı. Halay, horon ve coşkulu sloganlarla süren eylemde saat 15.00'te de bir açıklama okunarak çevredekilere seslenildi. Eylem saat 16.00'da yapılan açıklamayla sonlandırıldı.