Yazdır

BDS Türkiye Siyonist İsrail'in Filistin'i işgal etmesini nöbet eylemleriyle protesto etmeye devam ediyor.

İSTANBUL - BDS Türkiye, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul etmesinin ardından Taksim Tünel Meydanı'n da "Kudüs Filistindir" şiarıyla ikinci Kudüs  Nöbeti"ni gerçekleştirdi. 

“Kudüs Filistindir, Filistinlilerindir”  şiarıyla işgali protesto ederek İsraili Boykot çağrısı yapan BDS Türkiye üyeleri,  Filistin bayrakları ve İsrail’in işgalini kınayan dövizler taşıdı.

“Kudüs Filistindir, Filistinlilerindir” Arapça ve Türkçe yazılı pankartı açılan eylemde BDS Türkiye adına basın açıklamasını okuyan Mutlu Örs okudu. 

Tüm Filistin dostlarını, Kudüs'ün işgalcilere değil, Filistin halkına ait olduğunu haykırmaya, yerleşimci sömürgeci İsrail devleti ile askeri, ekonomik, diplomatik, akademik ve kültürel alanlardaki ilişkilerin kesilmesine ve İsrail'e yaptırım uygulanmasına çağrı yaptı.

Örs, BDS Türkiye olarak farklı yerlerde düzenlemeye başladıkları eylemlerine devam edeceklerini belirterek Filistin’in işgal edilmesini gündemde tutacaklarını, herkesin bu nöbetlere katılarak seslerine katmaya vermeye çağırdı.

Basın açıklamasının ardından bildiri ve broşürler dağıtıldı.