Yazdır

Afrin saldırısını protesto ederek barış çağrısı yapan TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto için bugün 12.30’da İ.Ü.Çapa Tıp Fakültesi’nde yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı.

Daha basın açıklaması öncesi hastane binalarında doktorlar, “yapılacak basın açıklamasına katılabilecekleri” gerekçesiyle güvenlik tarafından zorla dışarıya çıkarıldıklarını söylerken, öğrenci kantininde dahi toplanmalarına izin verilmedi.

Hastane önünde açıklama yapılmasını engelleyen çevik kuvvet polisleri, basın açıklamasına katılmak için gelen doktorlar, sağlık emekçileri, tıp öğrencileri ve emek dostlarını kalkanlarla saldırarak hastane dışına çıkardı.

Açıklamaya katılmak üzere gelenler, bunun üzerine Millet Caddesi üzerinden Cağaloğlu’daki İstanbul Tabip Odası’na doğru polis eşliğinde yürüyüşe geçti.

Doktorlar ve öğrenciler, saat 13.30’da Tabip Odası’nda basın açıklaması yaptı.

"Bu ülkenin doktorlarına hastanelerin kapıları kapatıldı. İstanbul Üniversitesi'nin tarihine karar bir leke olarak yazılsın, doktorlar hastaneden yaka paça dışarı çıkarıldı" denilen açıklamada, “Merkez Konsey Onurumuzdur” sloganları atıldı.

Sağlık emekçileri, İÜ’nün seçilmiş rektörü Prof.Dr. Raşit Tükel ve öğretim görevlisi Prof.Dr. Taner Gören’in İÜ’de görevden uzaklaştırılmalarını da protesto ediyor.