Yazdır

Afrin'de başlatılan " Zeytin Dalı" Harekatına karşı çıkan, savaş'ın bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledikleri için gözaltına alınan Türk Tabibler Birliği Merkez Konsey üyesi doktorların gözaltına alınmasını protesto için, 30 Ocak günü Adana Eğitim-sen binasında bir basın açıklaması gerçekleşti.

Sendikalar, siyasetler ve derneklerin katıldığı basın açıklamasında Adana KESK dönem sözcüsü yaptığı açıklamada,

“Savcılık kararı doğrultusunda 'Terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' iddiasıyla gözaltına alınan arkadaşlarımız tamamen mesleki duyarlılıklarını dile getirmişlerdir. Türk Tabipler Birliği’nin hekim olmanın, mesleki sorumluluğun gereği savaşa karşı tutum belirlemesi karşısında hedef gösterilmesi ve ardından 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmesi kabul edilemez” dedi.

“’Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur’ demiştir. Bu tespitin neresine karşı çıkılmaktadır. TTB; ‘Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir’ demektedir. Bunun tersini kim iddia edebilir” denilen açıklamada, kurumlar olarak, TTB’nin metnini sahiplendikleri ve dayanışma içinde oldukları söylenerek derhal serbest bırakılmaları istendi.

Basın açıklaması, “Kaderini ve iktidarını daha çok savaş, daha çok çatışmaya bağlayanlara, barış talebimizi ve haykırışımızı boğmaya çalışanlara karşı bir kez daha ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi!’ diyoruz” denilerek sona erdi.

Mücadele Birliği/Adana